Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου Διονύσου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου και του νέου Προέδρου του Σ.Π.Α.Π, Βασίλη Ξυπολυτά

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δημάρχου Διονύσου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου και του νέου Προέδρου του Σ.Π.Α.Π, Βασίλη Ξυπολυτά

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς επισκέφθηκε το δημαρχείο και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τη Δήμαρχο Διονύσου, στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας και τον καθορισμό στρατηγικών για την προστασία και την ανάπλαση του Πεντελικού Όρους.

Η κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου στάθηκε στη σημασία διαφύλαξης της φυσικής κληρονομιάς και την ενίσχυση των πυροφυλάξεων, καθώς και στην καλύτερη ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών αναφορικά με την προστασία του δάσους.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για χρηματοδότηση και υλικοτεχνική υποστήριξη από την Πολιτεία, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική προστασία και η αναγέννηση της περιοχής.

Ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι «η προστασία του Πεντελικού Όρους είναι συνυφασμένη με την προστασία της ίδιας μας της ζωής» και ανέλυσε τα πλάνα του για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης του Όρους, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεις αναδάσωσης και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι Δήμαρχοι συμφώνησαν στη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών αλλά και των μαθητών στους Δήμους, οι οποίοι ανήκουν στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία δέσμευση για συνεχή συνεργασία και ανταλλαγή ιδεών, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση και αναβάθμιση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του Πεντελικού Όρους.


Η δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορεί να επιτευχθεί η αειφορία και η ευημερία της περιοχής.

http://dionysos.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

H αντιμονοπωλιακή αρχή της Γαλλίας επέβαλλε πρόστιμο 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Google

lazaros lazaros

Ρεκόρ Guinness για το νεότερο σε ηλικία ζευγάρι ταξιδιωτών με μοτοσυκλέτα – Suzuki V-Strom 1050XT

lazaros lazaros

Το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια: Ποια πωλούνται, ποια αναβαθμίζονται

lazaros lazaros