Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

25η Μαρτίου: Μητροπολίτης Κοζάνης: Ντροπή να τρώμε μπακαλιάρο… «για το έθιμο»

Στον μπακαλιάρο που συνηθίζεται να καταναλώνεται την 25η Μαρτίου και μάλιστα σε υψηλούς τόνους έκανε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης.

Κλείνοντας το κήρυγμα του, ο Σεβασμιότατος Σερβίων και Κοζάνης, «μέμφθηκε» τους πιστούς που λένε ότι την 25η Μαρτίου «πρέπει να τρέξουμε όλοι να φάμε μπακαλιάρο, γιατί είναι το έθιμο.

Ντροπή! Ντροπή! Ορθόδοξοι χριστιανοί Έλληνες!

Το έθιμο…», λέγοντας τους ότι είναι πολύ πιο ουσιώδης ο λόγος για την κατανάλωση ψαριών την εν λόγω ημέρα και σχετίζεται με το θαύμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της κυοφορίας του Χριστού.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, η νηστεία για το Πάσχα είναι αυστηρή και επιτρέπεται μόνο κατανάλωση λαδιού, ωστόσο οι Πατέρες της Εκκλησίας θέλοντας να σηματοδοτήσουν και την σπουδαιότητα του γεγονότος και της ημέρας του Ευαγγελισμού της Παναγίας επέτρεψαν στους πιστούς την κατάλυση ιχθύος μόνο για την εν λόγω ημέρα, καθώς και για την Κυριακή των Βαΐων κάθε Σαρακοστής πριν την Μεγάλη Εβδομάδα».

Ο Ιεράρχης αφού τόνισε στους πιστούς πως είναι εκκλησιαστική παράδοση και όχι «έθιμο» η κατανάλωση μπακαλιάρου την 25η Μαρτίου, ολοκλήρωσε το κήρυγμα του και μπήκε στο Ιερό του ναού.

πηγη:EleftherosTypos

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΕΒ: Ορος επιβίωσης το ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος, τα αιτήματα

lazaros lazaros

Θρίλερ με δολοφονία στα Ιωάννινα – Το θύμα βρέθηκε σε σακούλες, μαζί με χειροπέδες και όπλο

lazaros lazaros

Έβρος 2023.Η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων 20 ετών στην Ελλάδα.METEO

lazaros lazaros