Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Τετραήμερο λουκέτο σε beach bar στο Καβούρι – Δεν έπιασε το «κόλπο» με το κουμπί πανικού

Το μέτρο του διήμερου λουκέτου, που επιβάλλει η ΑΑΔΕ για μη έκδοση ή διαβίβαση αποδείξεων, είναι αλήθεια ότι μπορεί να στερεί σημαντικό τζίρο από τις επιχειρήσεις, ειδικά όταν έρχεται σε ημέρες υψηλής κίνησης, κάποιοι, όμως, φαίνεται ότι δεν πτοούνται και μάλιστα ανακαλύπτουν διάφορα «κόλπα» για να ξεφεύγουν.

Για το λόγο αυτό και οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φροντίζουν να επισκέπτονται ξανά τις ίδιες επιχειρήσεις για έναν επανέλεγχο. Έτσι επανήλθαν σε γνωστό beach bar, στο Καβούρι, στο οποίο είχε επιβληθεί διήμερο λουκέτο το καλοκαίρι, επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις.

Αυτή τη φορά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση είχε εγκαταστήσει το γνωστό στην πιάτσα κουμπί πανικού. Πρόκειται για ένα λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον φορολογικό μηχανισμό και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

Μόλις ενεργοποιηθεί, δίνει εντολή στον φορολογικό μηχανισμό να εκδώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σύνολο των αποδείξεων, που δεν έχουν κοπεί μέσα στη μέρα. Κι αυτό έγινε και στην περίπτωση της συγεκριμένης επιχείρησης.

Οι ελεγκτές το εντόπισαν και στην επιχείρηση επιβλήθηκε τετραήμερο λουκέτο, ως υπότροπη.
πηγη:huffpost.Gr

Σχετικές αναρτήσεις

Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στο κέντρο της Αθήνας

lazaros lazaros

FT για Γλυπτά Παρθενώνα: Η σιωπή της Αθήνας για τις κλοπές δείχνει deal

lazaros lazaros

Το Φεστιβάλ Βιβλίου επιστρέφει «σπίτι» του

lazaros lazaros