Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Αγαπηδάκη από Θεσσαλία: 10 νέες νοσηλείες και 113 νέες λοιμώξεις – «Δεν θα φύγω αν δεν βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι είναι ασφαλείς»

Δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης διερευνώνται στη Θεσσαλία, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξάπλωση των λοιμώξεων στις πλημμυρισμένες περιοχές, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στα χωριά της Θεσσαλίας βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής την Ειρήνη Αγαπηδάκη,με σκοπό τη διανομή προστατευτικού υλικού (γάντια, γαλότσες, μάσκες κλπ) στους πλημμυροπαθείς πολίτες.

«Το υπουργείο Υγείας, είναι υπουργείο φροντίδας» δήλωσε ξεκινώντας την ενημέρωση η κα. Αγαπηδάκη και πρόσθεσε πως διανεμήθηκε υλικό 25 χιλιάδων τεμαχίων σε πολίτες για την προστασία τους από τα λασπώδη ύδατα.

Ως προς τις νέες λοιμώξεις που εντοπίστηκαν ανάμεσα σε 1.429 πολίτες που επισκέφθηκαν τις 26 υγειονομικές δομές της περιοχής, επιβεβαιώθηκαν 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 62 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Σε σύνολο, από την αρχή της καταγραφής και μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Ως προς τις νοσηλείες: 3 επιπλέον άνθρωποι νοσηλεύονται με γαστρεντερίτιδα στα νοσοκομεία της περιοχής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 12 και επιπλέον 7 νέες νοσηλείες για λοιμώξεις του αναπνευστικού, αγγίζοντας τον συνολικό αριθμό των 15.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι διερευνώνται 2 ύποπτα περιστατικά για λεπτοσπείρωση, για τα οποία ο πρώτος έλεγχος έχει βρεθεί αρνητικός.

Που δεν είναι ασφαλές το νερό

Ως προς την ασφάλεια του νερού, έχουν πραγματοποιηθεί 170 δειγματοληψίες, όπως είπε η κα. Αγαπηδάκη, ενώ παραμένουν αμετάβλητα τα στοιχεία για την καταλληλότητα του νερού στις διάφορες περιοχές, εκτός από δύο περιοχές.

Ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση είναι το νερό στις εξής περιοχές:

Δήμος Τεμπών: Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος, Μακρυχωρίου, Γόννων, Κάτω Ολύμπου και την Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίου.

Δήμος Τρικκαίων: Κοινότητες Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάροικου, Γοργογυρίου, Γενεσίου και Αρδανίου.

πηγη:iatropedia.gr

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνου, μας ζητήθηκε να καθαρίσουμε από τα άλατα το περιπολικό σκάφος του λιμενικού το οποίο ελλιμενιζεται στο λιμάνι της Ραφήνας.

lazaros lazaros

Ευαγγελος Μαυρουδης.Κείμενο από ομιλία μου στην παρουσίαση του βιβλίου “36 συγγραφείς γράφουν για τη ΣΜΥΡΝΗ της φαντασίας και της μνήμης”

lazaros lazaros

Κυκλάδες – Οι υπερβολικές προσδοκίες που δημιούργησε η έκρηξη του 2022 διαψεύστηκαν σε έναν βαθμό φέτος

lazaros lazaros