Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Ανοικτή επιστολή πατρός Θεοδοσίου προς όλους τους Τριγλιανούς. Γιώργος Κικής. Με λύπη μου εκφράζω την αγανακτηση μου.

Ανοικτή επιστολή πατρός Θεοδοσίου προς όλους τους Τριγλιανούς.
Με μεγάλη μου έκπληξη, έλαβα την ανοικτή επιστολή του πατρός Θεοδοσίου, ώστε να την δημοσιεύσω εδώ στο φόρουμ, αλλά και στην ομάδα του F/B. Διαβάζοντας δε το περιεχόμενο, μου προκάλεσε θλίψη, αλλά και προβληματισμό, ιδιαιτέρως διότι αφορά συμβάντα μεταξύ πατριωτών, κατά την πρόσφατη εκδρομή, στην πατρίδα των προγόνων μας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών
και προς όλους τους συμπατριώτες μου Τριγλιανούς
Εν Ν.Τριγλία τη 24/1/2024
Αγαπητοί συμπατριώτες Τριγλιανοί,
βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να επικοινωνήσω μαζί σας για να καταγγείλω την χυδαιότατη συμπεριφορά (επίθεση θα έλεγα), του προέδρου του Συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανών Αναστασίου Μαστρογιάννη κατά την πρόσφατη προσκυνηματική μας επίσκεψη (19-1-2024) στην Τρίγλια της Βιθυνίας, μέσα στο σχολείο.
Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Προύσης απέστειλε επιστολή στους συλλόγους : 1) των Απανταχού Τριγλιανών Θεσσαλονίκης και 2) των Τριγλιανών Ραφήνας, προτείνοντάς τους να φέρουν βασιλόπιττες, τις οποίες θα ευλογούσε ο Πατριάρχης και θα μοιραζόταν στα μέλη των συλλόγων. Πηγαίνοντας λοιπόν εγώ την πίττα του συλλόγου της Ραφήνας με εμπόδισε με βίαιες κινήσεις ο κ. Μαστρογιάννης (μη έχοντας καμμία εξουσία στον χώρο εκείνο), με εξύβρισε χυδαιότατα και με προσέβαλε. Το γεγονός συνέβη παρουσία των Γενικών Προξένων της Ελλάδος και των υπολοίπων Ορθοδόξων κρατών, του Δημάρχου Ν. Προποντίδος, του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Καραπανταζή και πλήθος κόσμου. Με την ενέργειά του αυτή, παρενέβη και ακύρωσε στην ουσία την εντολή του Μητροπολίτη για τις βασιλόπιττες. Αμέσως μετά εξύβρισε επίσης χυδαιότατα τον πρόεδρο του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας κ. Γ. Κική και μας έδιωξε από την αίθουσα! Φύγαμε για να μη δοθεί έκταση.
Είναι η τέταρτη φορά που μου επιτίθεται αναίτια μπροστά σε πολύ κόσμο (παρουσία και Μητροπολιτών και Δημάρχων), λέγοντας χυδαιότητες και ψεύδη που δεν γράφονται. Αν είναι ανεπίτρεπτο να εξυβρίσεις τον οποιονδήποτε άνθρωπό, πόσο μάλλον έναν κληρικό. Η κρίση στα χέρια του Θεού.
Επίσης, έχω την αίσθηση ότι χρησιμοποιεί το όνομά μας, δηλαδή το όνομα «Τριγλιανός» και «Τρίγλια». Για να γίνω σαφής. Με ρώτησαν άνθρωποι: «Αυτός είναι ο πρόεδρός σας;», στην ερώτησή μου «Τι εννοείτε;» μου απήντησαν ότι «συστήνεται ως πρόεδρος των απανταχού Τριγλιανών και όχι του Συλλόγου των Απανταχού Τριγλιανών». Δηλαδή καπηλεύεται το όνομα και την καταγωγή μας και παρουσιάζεται ως πρόεδρος όλων ημών και όχι ως πρόεδρος του συλλόγου που αριθμεί 50-60-100 μέλη.
Χρόνια τώρα παρεμβαίνει σε πράγματα που δεν είναι της αρμοδιότητός του με το θράσος που τον χαρακτηρίζει και δεν βρίσκεται ένας άνθρωπος να τον βάλει στη θέση του.
Κατόπιν αυτών αποφάσισα να καταγγείλω σ΄εσάς τους συμπατριώτες μου, τις απαίσιες αυτές συμπεριφορές και να σας γνωρίσω ότι αν είναι έτσι οι ΤΡΙΓΛΙΑΝΟΙ εγώ δεν θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς.
Γιώργος Κικής.
Πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας
Αγαπητοί αδερφοί Τριγλιανοι, Με λύπη μου εκφράζω την αγανακτηση μου απέναντι σε όλα αυτά που συνέβησαν πρωτιστως στον Πατέρα Θεοδόσιο και δευτερεύοντως στο πρόσωπο μου. Θα έπρεπε ο εν λόγω ” κυριος” να σεβαστεί πρώτα το Σχήμα της Ιεροσυνης και δευτερευοντως τον θεσμό και όχι το προσωπο του Προέδρου, ο οποίος εκπροσωπει τους απογόνους των εκδιοχθεντων προγωνων μας. Με την ενέργεια του αυτή ακύρωσε την Ευλογία του Αγίου Προυσης, η οποία είχε κοινοποιηθεί και στους δύο Τριγλιανους Συλλόγους. Ευτυχως ο Ιερός τόπος του σχολείου του Αγίου Χρυσοστόμου και οι παρευρισκομενοι εκπρόσωποι, μας έκαναν να ενεργησουμε σοφά και με την προτροπή του Αγίου Προυσης να μην δώσουμε συνέχεια. Οι ποταπες και αφθερετες ενεργειες του, εκθέτουν τον Σύλλογο τον οποίο αντιπροσωπεύει. Υπενθυμίζω ότι οι προγωνοι μας έφυγαν ενωμενοι ως μια οικογένεια με μια εικόνα της Πάντων Βασιλησσης και μας άφησαν κληρονομιά την αγάπη και την ενότητα των Τριγλιανων.

Μετά τιμής
+ Ιερομόναχος Θεοδόσιος Μικραγιαννανίτης

https://www.triglianoi.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Προχωρούν τα έργα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής

lazaros lazaros

Eurostat: Oι Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ

lazaros lazaros

Έξαλλοι Λαρισαίοι: Πήγαν να ψηφίσουν και κλείστηκαν στο ασανσέρ:Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική (φωτο – βίντεο)

lazaros lazaros