Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Αντιδράσεις για μουσική συναυλία μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία της Αγγλίας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει εκδήλωση με ζωντανή μουσική που δόθηκε μέσα σε ελληνική εκκλησία στο Μπράιτον.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τρία ελληνικά γκρουπ (Rebetiko Carnival, Plastikes Karekles και Amagalma) με ρεπερτόριο Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Ξαρχάκου, βάσει τουλάχιστον της σχετικής αφίσας που διαφήμισε το event.

Οπως ήταν φυσικό, η δημοσιοποίηση του γεγονότος προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς και την αποδοκιμασία της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων.

Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον».

Σχετικές αναρτήσεις

Επιστολή Κ.Μητσοτάκη σε Φον ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές – Τι ζητά η Αθήνα

lazaros lazaros

Το νέο Champions League αξίζει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ – Τα ποσά που θα πάρουν οι ομάδες!

lazaros lazaros

Εθνικό Θέατρο: Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024

lazaros lazaros