Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Αργυρός ο Καραλής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης

Ο “Μανόλο” πραγματοποίησε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο “Stadio Olimpico” της Ρώμης και κατέκτησε το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία στην “αιώνια πόλη”.

Ο 24χρονος πέρασε τον πήχη στα 5 μέτρα και 87 εκατοστά. δημιουργώντας έτσι νέο ατομικό ρεκόρ.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί με τις ανεπανάληπτες στιγμές, μιας και η προσπάθειά του στα 6.02μ. ήταν η πρώτη ενός αθλητή από τη χώρα μας πάνω από τα έξι μέτρα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο θρυλικός Μόντο Ντουπλάντις,, ενώ το χάλκινο ο Τούρκος Ερσού Σασμά και ο Γερμανός Όλεγκ Ζέρνικελ.

Ο αγώνας

Ο Καραλής δεν έκανε προσπάθεια στα 5 μέτρα και 35 εκατοστά, ξεκινώντας τον αγώνα του 15 εκατοστά ψηλότερα.

Στα 5.50μ. δεν δυσκολεύτηκε καθόλου, περνώντας πάνω από την πήχη με την πρώτη.

Το ίδιο συνέβη και στο αμέσως επόμενο ύψος, δηλαδή τα 5 μέτρα και 65 εκατοστά, κάτι που του χάρισε πολύτιμες… ανάσες και λιγότερα άλματα.

Ο “Μανόλο” όμως δεν σταμάτησε εκεί, μιας και πέρασε με τη μία και τα 5.75μ. συνεχίζοντας τον εκπληκτικό του αγώνα.

Έπειτα, το ύψος έφτασε στα 5 μέτρα και 82 εκατοστά.

Παρά το γεγονός ότι έριξε τον πήχη στην πρώτη του προσπάθεια, βρήκε την ψυχραιμία και τον πέρασε με τη δεύτερη, αγγίζοντας πλέον το μετάλλιο.

Στη συνέχεια όμως ο Έλληνας επικοντιστής έγραψε ιστορία, μιας και πέρασε το 5,87μ. με την πρώτη, πέτυχε την καλύτερη επίδοση της ζωής του και ανέβηκε στην 1η θέση.

Βέβαια, ο Ντουπλάντις είχε αφήσει το συγκεκριμένο ύψος, για αυτό κι έπεσε από την κορυφή.

Αμέσως μετά, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που είχαν μείνει… ζωντανοί στον τελικό έριξαν τον πήχη, με τον Καραλή να εξασφαλίζει το ασημένιο. Ο Ντουπλάντις… άνοιξε τον χορό στα 5.92μ. και πέρασε ξανά στην κορυφή. Ακολούθησε ο “Μανόλο”, ο οποίος έκανε άκυρη πρώτη προσπάθεια. Δυστυχώς για τον ίδιο. ήταν αναγκασμένος να ανεβάσει τον πήχη στα 5.97μ., ώστε να ξαναβάλει τον Σουηδό στον αγώνα.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη το συγκεκριμένο ύψος. Ακολούθησε ο Καραλής, ο οποίος έκανε την πρώτη προσπάθεια της καριέρας του τόσο ψηλά. Την πρώτη φορά πέρασε από κάτω, έχοντας μία ακόμα ευκαιρία. Έπειτα προσπάθησε στα 6.02μ., συνεχίζοντας το ίδιο… τακτικό παιχνίδι απέναντι στον Ντουπλάντις. Ο Σουηδός όμως άφησε το ύψος, αναγκάζοντας τον συναθλητή του να κάνει προσπάθεια.

Η συγκεκριμένη όμως ήταν μία ιστορική προσπάθεια, καθώς για πρώτη φορά ένας Έλληνας αθλητής επιχείρησε άλμα πάνω από τα 6 μέτρα. Ο Καραλής τα έδωσε όλα, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον πήχη, τελειώνοντας τον αγώνα του με τα 5 μέτρα και 87 εκατοστά. Κάπως έτσι, αναδείχθηκε Δευτεραθλητής Ευρώπης.

Ο Ντουπλάντις συνέχισε τον αγώνα του στα 6 μέτρα και 10 εκατοστά, θέλοντας να… ζεσταθεί, αλλά και να καταρρίψει το ρεκόρ αγώνων. Όπως έχει συνηθίσει, τα κατάφερε… με την πρώτη, με την όρεξή του να ανοίγει. Ο πήχης ανέβηκε στα 6 μέτρα και 25 εκατοστά, με το παγκόσμιο ρεκόρ να είναι ο νέος στόχος. Ωστόσο, στην πρώτη προσπάθεια τον έριξε, κάτι που επαναλήφθηκε και στη δεύτερη. Είχε βέβαια μία τρίτη και τελευταία ευκαιρία, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε σε εκείνη.

Οι προσπάθειες του Καραλή:5.35μ.: –5.50μ.:✓5.65μ.: ✓5.75μ.: ✓5.82μ.: Χ✓5.87μ.: ✓5.92μ.: Χ-5.97μ.: Χ-6.02,: Χ

 

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΔΥ: Μέτρα Προστασίας από την Αφρικανική Σκόνη.

lazaros lazaros

FAO: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών τροφίμων – Πού σημειώθηκε ρεκόρ παραγωγής

lazaros lazaros

Novartis: Η οικονομική εισαγγελία θα αποφασίσει για τους προστατευόμενους μάρτυρες

lazaros lazaros