Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣ

Αστοχία εκτόξευσης πυραύλου στη Δανία – Έκλεισε ο εναέριος χώρος και στενά της θάλασσας

Συγκεκριμένα, έκλεισε η εναέρια και η θαλάσσια κυκλοφορία στην περιοχή του στενού της Μεγάλης Ζώνης μετά από δυσλειτουργία ενός εκτοξευτή πυραύλων κατά τη διάρκεια άσκησης του ναυτικού της Δανίας.

Η διακοπή της θαλάσσιας κυκλοφορίας οφείλεται στον κίνδυνο «πτώσης θραυσμάτων πυραύλων»

«Το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής δοκιμής όπου ο εκτοξευτής πυραύλων είναι ενεργοποιημένος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί», ενημέρωσε συγκεκριμένα ο στρατός της Δανίας.

«Μέχρι να απενεργοποιηθεί ο εκτοξευτής πυραύλων, υπάρχει ο κίνδυνος ο πύραυλος να εκτοξευτεί και να πετάξει λίγα χιλιόμετρα μακριά», πρόσθεσε ο στρατός.

Το στενό της Μεγάλης Ζώνης είναι η πύλη προς τη Βαλτική Θάλασσα και είναι σημαντικό για την παγκόσμια ναυτιλία.

Το περιστατικό συνέβη ακριβώς νότια της γέφυρας της Μεγάλης Ζώνης, που συνδέει τη χερσόνησο της Δανίας με την Κοπεγχάγη. Η γέφυρα παρέμεινε ανοιχτή στην κυκλοφορία, είπε ο χειριστής της.

Δεν ήταν οπλισμένος ο πύραυλος

Ο δανικός τηλεοπτικός σταθμός DR ανέφερε ότι ο εκτοξευτής ενεργοποιήθηκε αλλά ο ίδιος ο πύραυλος δεν ήταν οπλισμένος.

Η Εθνική Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας δήλωσε ότι η διακοπή της θαλάσσιας κυκλοφορίας οφείλεται στον κίνδυνο «πτώσης θραυσμάτων πυραύλων».

ingr

Σχετικές αναρτήσεις

Μεγάλος τρόμος για τους επιβάτες της πτήσης LH-474 της Lufthansa προς το Μόντρεαλ του Καναδά: λίγο μετά την απογείωση στο Μόναχο, το αεροσκάφος τους αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή λόγω έκτακτης ανάγκης στο αεροσκάφος και να προσγειωθεί εκτάκτως στη Φρανκφούρτη.

lazaros lazaros

Τουρκία: Ύποπτα αλισβερίσια με τη Ρωσία – Εξάγει «ευαίσθητο» στρατιωτικό υλικό

lazaros lazaros

6G: Γιατί ΗΠΑ και Ευρώπη προωθούν τις τηλεπικοινωνίες τεχνητής νοημοσύνης και ποιος ο ρόλος της Κίνας

lazaros lazaros