Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Δακτύλιος: Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την ελεύθερη κυκλοφορία οχημάτων

Δείτε τι ισχύει για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων αλλά και τις ειδικές άδειες που είχαν χορηγηθεί για την περίοδο 2022-2023.

Από το πρωί της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου ο Δακτύλιος επέστρεψε στην Αθήνα. Τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας (Μικρός Δακτύλιος) θα ισχύουν μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.

 

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προσφέρει συμπληρωματικές πληροφορίες για τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων, αλλά και για τα δεδομένα που ισχύουν για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του Μικρού Δακτυλίου. Οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να αποκτήσουν την ειδική κάρτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

 

Τα όρια του Μικρού Δακτυλίουορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

 

Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) –  Λ. Αλεξάνδρας. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον Μικρό Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους(μονά – ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στο Μικρό Δακτύλιο τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 305235/Φ. 911 από 12/13.10.2023 (ΦΕΚ 5980, τ. Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του Μικρού Δακτυλίου, προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου – εξόδου και χορηγείται ειδική κάρτα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι αιτήσεις από τους δικαιούμενουςθα υποβάλλονται τηρουμένων των εκάστοτε ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες 08:00 έως 14:00 & Σάββατο από ώρες 08:00 έως 12:00 στην έδρα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής [Θ. Δηλιγιάννη 24-26, Γραφείο Δακτυλίου στο ισόγειο του κτιρίου (είσοδος από οδό Σάμου), τηλ.210-5284142, e-mail: daktylios@astynomia.gr] με την προσκόμιση πέραν των ειδικότερων ανά περίπτωση ενδιαφερομένου εγγράφων/δικαιολογητικών και φωτοαντιγράφων:

α) Άδειας Κυκλοφορίας του οχήματος.

β) Άδειας Ικανότητας Οδήγησης των οδηγών.

γ) Ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.).

δ) Ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στο ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την περίοδο 2022-2023 παύουν να ισχύουν.

ΙΙ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

  • Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07:00 έως 20:00,
  • Παρασκευή, ώρες 07:00 έως 15:00.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Κιλκίς: Πήγαμε να του ζητήσουμε το λόγο για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικα, όχι για ληστεία, ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

lazaros lazaros

Ιωάννινα: Προ των πυλών η πρώτη γεώτρηση για υδρογονάνθρακες από τη δεκαετία του ’90

lazaros lazaros

Υπόθεση Τζούλιαν Ασάνζ: Συμφωνία περί ομολογίας ενοχής.

lazaros lazaros