Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Δίκη για το Μάτι: «Ακραία φαινόμενα οδήγησαν στην τραγωδία» λέει ο πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ

Για ακραία καιρικά φαινόμενα που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι έκανε λόγο ο πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ, Ιωάννης Φωστιέρης κατά την απολογία του στη δίκη για τους 104 νεκρούς.

«Είχαμε ένα να ακραίο μετεωρολογικό φαινόμενο. Είναι καταγεγραμμένο από τους μετεωρολογικούς σταθμούς. Υπάρχουν καταγραφές από τον μετεωρολογικό σταθμό της Πεντέλης όπου φαίνεται ότι η σταθερή ροή αέρα να είναι 6 μποφόρ. Υπήρχαν ριπές 8-9 μποφόρ. Ένα πτητικό δεν μπορεί να κάνει επιτυχημένες ρίψεις με αυτες τις συνθήκες. Εμείς είμαστε πυροσβέστες επαγγελματίες, δεν ήμαστε πολιτικοί. Σε κάθε συμβάν θα σταλεί το μέσο που προσφέρει έργο. Εμείς δεν κάνουμε πολιτική» είπε χαρακτηριστικά

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τραγικά κάποια πράγματα που έχουν ειπωθεί στη δίκη κι έφερε ως παράδειγμα τον ισχυρισμό ότι έπρεπε να έρθει πετζετέλ από τη Λαμία. «Αν τα είχα κάνει αυτά θα με είχαν ρίξει από την καρέκλα μου. Σε εμάς προΐσταται πολιτικός προιστάμενος, που δίνει εντολές και γίνονται αποδεκτές. Αν πει στον αρχηγό κάτι θα το εκτελέσει, είναι πολιτική η δομή».

Ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε την πραγματογνωμοσύνη του Δημήτρη Λιότσιου και ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε «ένας κατώτερος αξιωματικός να βγάλει άκρη με την υπόθεση», ενώ χαρακτήρισε «κουτό» το ερώτημα για το εάν τηρήθηκε επιφυλακή, λέγοντας: «Κουτό το αν τηρήθηκε επιφυλακή. Παρουσία πολιτικής και φυσικής ηγεσίας δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επιφυλακή». Η απολογία του θα συνεχιστεί την Δευτέρα.

πηγη: lawandorder.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανατροπή και επανασχεδιασμός της αμυντικής στρατηγικής από την Ελλάδα σύμφωνα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

lazaros lazaros

Ενημέρωση για την κατάσταση στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

lazaros lazaros

Η ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΓΕΜΑΤΗ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΟΚΚΟΚΚΟΥΣ

lazaros lazaros