Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

«Έγραψε» το πρώτο χιλιόμετρο ο μετροπόντικας της Γραμμής 4

Ένα ορόσημο επιτεύχθηκε στην κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, που όταν ολοκληρωθεί θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ενημέρωση του ομίλου ΑΒΑΞ ο μετροπόντικας έπιασε το πρώτο χιλιόμετρο. Ξεκίνησε από την Κατεχάκη με προορισμό τον σταθμό «Ευαγγελισμός» (5,1 χλμ) έχει ήδη κατασκευάσει σήραγγα 1.000 μέτρων, δηλαδή το 20% του συγκεκριμένου τμήματος, στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα.

Πάρκο Ριζάρη

Οι πίνακες στο πιλοτήριο του υψηλής τεχνολογίας TBM της ΑΒΑΞ έδειξαν ότι το πρώτο χιλιόμετρο της νέας γραμμής που θα συνδέσει το Γουδή με το Γαλάτσι είναι ήδη πραγματικότητα και ότι έως τα μέσα του 2025 ο πρώτος μετροπόντικας («Αθηνά), αφού περάσει από Ζωγράφου και Καισαριανή, θα έχει φτάσει στο πάρκο της οδού Ριζάρη. Ο μετροπόντικας δουλεύει τώρα, κάτω από την περιοχή των «νοσοκομείων Παίδων» (όπως φαίνεται και στον χάρτη).

«Η κατασκευή της σήραγγας ήδη για το πρώτο χιλιόμετρο είναι αποτέλεσμα της υψηλών προδιαγραφών διαδικασίας που ακολουθείται και των υψηλών ρυθμών κατασκευής, καθώς σε κάθε ενάμιση μέτρο εκσκαφής, ο μετροπόντικας επενδύει τη διάνοιξη με τσιμεντένιο δακτύλιο, αφήνοντας πίσω του ολοκληρωμένη σήραγγα», σύμφωνα με τον κατασκευαστικό όμιλος.

Ο δεύτερος μετροπόντικας

Ο δεύτερος μετροπόντικας της ΑΒΑΞ («Νίκη») ακολουθεί αντίθετη πορεία. Έχει ξεκινήσει από τον σταθμό Βεϊκου στο Γαλάτσι και αφού κατασκευάσει 7 χλμ σήραγγας θα συναντήσει την «Αθηνά», τον μετροπόντικα της Κατεχάκη, στον Ευαγγελισμό. Μία πορεία που θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2026.

Η Γραμμή 4 του Μετρό, θα εξυπηρετεί περισσότερους από 350 χιλιάδες πολίτες περνώντας από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας όπως Ιλίσια, Ζωγράφου, Καισαριανή, Κολωνάκι, Εξάρχεια, Κυψέλη και Γαλάτσι.
ingr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 30/11

lazaros lazaros

Η τοποθέτηση της Δημάρχου Διονύσου, Κ. Μαϊχόσογλου, στη Συνεδρίαση του ΔΣ.

lazaros lazaros

Ελλάδα.Προσδόκιμο Ζωής.Παγκόσμια Έρευνα.

lazaros lazaros