Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Έκαναν αναρρίχηση στις Άλπεις χωρίς εξοπλισμό και με τα παιδιά τους αγκαλιά .Βιντεο.

Ριψοκίνδυνοι τουρίστες εθεάθησαν να κάνουν αναρρίχηση στις Ιταλικές Άλπεις χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό, έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους, τα παιδιά τους.

Στο βίντεο που κατέγραψε τουρίστας φαίνεται ο πατέρας να κατεβαίνει τοκακοτράχαλο βουνό με τομικρότερο παιδί της οικογένειας στην αγκαλιά. Ακολουθεί μητέρα λίγο αργότερα και το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειάς.Όπως φαίνεται δεν φορούν όχι μόνο εξοπλισμό ούτε κατάλληλα ρούχα για αναρρίχηση.

Σύμφωνα με ταξιδιωτικό οδηγό, το τμήμα των Άλπεων όπου εθεάθησανέχει υψόμετρο 2.730 μέτρων, και διαθέτει στενές προεξοχές και απροστάτευτα μονοπάτια, τα οποία εκτοξεύουν την αδρεναλίνη.

«Μην υποτιμάτε τη φύση»

Ο Aurizio Fugatti, πρόεδρος της επαρχίας του Τρέντο, επεσήμανε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στα βουνά «αλλά ο καλύτερος τρόπος για να τα γνωρίσουμε είναι να καλλιεργώντας πρώτα ένα βαθύ αίσθημα σεβασμού. Μην παίζετε με τη ζωή και μην υποτιμάτε τη φύση. Ζούμε στα βουνά εδώ και αιώνες- τα αγαπάμε παρόλο που γνωρίζουμε πόσο σκληρά μπορεί να είναι».

«Το τίμημα είναι υψηλό και μερικές φορές το πληρώνουν κι αυτοί που τρέχουν για να συνδράμουν. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη τους είναι να ακολουθούμε τους κανόνες, με σχολαστική σύνεση», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε πως «το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους αγαπημένους μας και στους πολλούς ανθρώπους των οποίων η ζωή δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο από την απερισκεψία και την απροσεξία». ΕΘΝΟΣ

 

Σχετικές αναρτήσεις

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Captur

lazaros lazaros

«Καλπάζει» η ακρίβεια: Το γαϊτανάκι σέρνει το λάδι και ακολουθούν φρούτα και λαχανικά

lazaros lazaros

Ευρωμπάσκετ 1987: Σαν σήμερα η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης!

lazaros lazaros