Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ρενα Πέτρου.Εκδήλωση για την ίδρυση σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου» και τον διακριτικό τίτλο «Ε.Λ.Α.».

Ρενα  Πέτρου.

Εκδήλωση για την ίδρυση σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου» και τον διακριτικό τίτλο «Ε.Λ.Α.». Έδρα της ένωσης είναι η Καλλονή Λέσβου. Τα γραφεία της είναι παραχώρηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Κοινότητας Κεραμίου και βρίσκονται στο Κεράμι.

Με έμβλημα της Ένωσης την παράσταση της Σαπφούς, της Ελληνίδας Λυρικής ποιήτριας από τη Λέσβο που παραπέμπει στον τόπο καταγωγής της, αναδεικνύει όμως και την μεγάλη της προσφορά στην παγκόσμια λογοτεχνία.
Οι σκοποί της, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι: α) η διάδοση, καλλιέργεια και ανάπτυξη του έντεχνου λόγου και γενικότερα του Νεοελληνικού πνεύματος, στις μορφές του Πεζού Λόγου, της Ποίησης, της Ιστορίας, της Λαογραφίας και της Επιστήμης, στην περιοχή του Αιγαίου και γενικότερα στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και στον Ελληνισμό του Εξωτερικού, β) η επιδίωξη να παραμείνουν και να δημιουργούν στον τόπο τους οι πνευματικοί άνθρωποι που ζουν στο χώρο του Αιγαίου και η προώθησή τους για δημιουργία, γ) η ανάπτυξη, μεταξύ των μελών, δεσμών αλληλεγγύης, φιλίας και συναδέλφωσης, δ) η συνένωση των πνευματικών ανθρώπων του Αιγαίου και η προστασία των πνευματικών (μη κερδοσκοπικών) συμφερόντων αυτών και ε) η υποβοήθηση και προβολή του έργου των μελών της.

Η Ε.Λ.Α. καλεί όλους τους συγγραφείς του Αιγαίου και της υπόλοιπης Ελλάδας που συμμερίζονται τους σκοπούς της να αποτελέσουν μέλη της.

Επικοινωνία: Τηλ.: 2253024174
E-Mail: elaigaiou@gmail.com

Σχετικές αναρτήσεις

Αρχαιολογική έρευνα για τον Μεσαίωνα στην Τήνο.

lazaros lazaros

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου – 31/01/2024

lazaros lazaros

Θεσμός για το Δήμο Διονύσου θ’ αποτελέσει η Καρναβαλική παρέλαση, σύμφωνα με την Δήμαρχο Διονύσου, κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου

lazaros lazaros