Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΡοή ειδήσεων

Ελληνικό: Εκδόθηκε η άδεια κατασκευής του Commercial Hub

Ανοίγει ο δρόμος με την έκδοση της οικοδομικής άδειας για τις κύριες εργασίες κατασκευής του Commercial Hub, μια από τις αναπτύξεις στο Ελληνικό, που περιλαμβάνει το εμπορικό κέντρο, Vouliagmenis Mall και γραφειακούς χώρους.

Το Vouliagmenis Mall θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο που θα έχει η χώρα (50% μεγαλύτερο από το TheMall Athens στο Μαρούσι) με 90 χιλ τ.μ. μισθώσιμης επιφάνειας, 280 καταστήματα και με βάση το δημοσιοποιημένο χρονοδιάγραμμα της Lamda Development η κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2027. Μέχρι στιγμής έχει συμφωνηθεί (Signed Heads of Terms) η μίσθωση του 64% της συνολικής μισθώσιμης επιφάνειας.

Στο εν λόγω έργο ως Early Contractor Involvement (ECI Consultant) εργάζεται η κοινοπραξία των Rizzani de Eccher – Άβαξ η οποία δεν αποκλείεται στη συνέχεια να υπογράψει συμφωνία και για την κατασκευή του. Τις αρχικές εργασίες έχει αναλάβει η Άκτωρ (όμιλος Intrakat).

Σύμφωνα με την A&M Architects, αρχιτεκτονική εταιρεία του έργου και μέλος διεθνούς ομάδας σχεδιασμού με επικεφαλής την Aedas (παγκόσμια αρχιτεκτονική εταιρεία) το Commercial Hub χαρακτηρίζεται ως κτίριο ειδικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Όπως σημείωσε σε σχετική αναφορά της η διαδικασία αδειοδότησης ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Περιλάμβανε πολυάριθμες διαβουλεύσεις και εγκρίσεις από φορείς, όπως το Πολεοδομικό Γραφείο Ελληνικού, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Βάσει της Περιβαλλοντικής Μελέτης η συνολική δόμηση στην εν λόγω ανάπτυξη θα είναι 185.448 τ.μ., εκ των οποίων το εμπορικό κέντρο (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι) 129.424 τ.μ., τα γραφεία 27.483 τ.μ. και τα εμπορικά καταστήματα (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι) 28.540 τ.μ. Η κάλυψη θα είναι 60%.

Η είσοδος και η έξοδος προς και από το Commercial Hub, θα εξυπηρετείται από τους κύριους οδικούς άξονες Λ. Βουλιαγμένης και Λ. Ποσειδώνος, καθώς επίσης και από τον άξονα της Λ. Αλίμου, ο οποίος συνδέει τις δύο προαναφερθείσες λεωφόρους.

πηγη:naftemporiki

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» το Άγιο Φως

lazaros lazaros

Νταβός: Ανησυχία για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη χειραγώγηση εκλογικών αποτελεσμάτων

lazaros lazaros

Φειδίας Παναγιώτου.Τι αποκαλύπτει για το μέλλον του.Για ποιο θέμα λέει mea culpa.

lazaros lazaros