Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό-Riviera Tower: Ορατοί από την Ποσειδώνος οι πρώτοι όροφοι του πύργου

Mε ταχείς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή του Riviera Tower, του υψηλότερου πράσινου οικιστικού ουρανοξύστη στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης που είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Ελληνικό από την Lamda Development.

Η θεμελίωση του Riviera Tower ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με την σκυροδέτηση, την μεγαλύτερη συνεχή, με διάρκεια 40 ωρών, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ακολουθώντας τα πρότυπα μελετών και κατασκευών των ψηλότερων και πιο εντυπωσιακών κτιρίων στον κόσμο, όπως των Petronas Towers και Burj Khalifa.

Η σχεδίαση του Riviera Tower, ύψους 200 μέτρων και 50 ορόφων, έχει γίνει από το διεθνώς φημισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners και η κατασκευή του έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία Bouygues Bâtiment International και IntrakatΙΝΚΑΤ +1,77%.

Οι εργασίες στον Riviera Tower συνεχίστηκαν με τη σκυροδέτηση των υπογείων που ολοκληρώθηκαν, ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες κατασκευής του ισογείου. Ο Riviera Tower θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2026, όπως αναφέρεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Lamda Development. (https://theellinikon.com.gr/exelixi-ergon/riviera-tower/)

Το σύνολο των διαμερισμάτων του Riviera Tower, των οικοπέδων για βίλες (The Cove Villas) και των Cove Residences (Condos) που βγήκαν προς πώληση με την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό είναι sold out.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η αστική ανάπλαση που είναι σε εξέλιξη στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού μεταμορφώνει την περιοχή με πράσινο σε ποσοστό 70% περίπου, όταν πριν κυριαρχούσε το τσιμέντο σε ποσοστό 70-75%.
euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόστιμο του ΕΟΦ για τις κηραλοιφές που διαφήμιζε ο Βελόπουλος ως αντίδοτο στον… κορωνοϊό

lazaros lazaros

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποκλειστικός συνεργάτης του OHE για τη μέτρηση της Ψηφιακής Ετοιμότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

lazaros lazaros

Πολλά συγχαρητήρια στον αθλητή του Ναυταθλητικός Όμιλος Αρτέμιδος – Σπατών Λάμπρο Νικόλαο Γαρμπή για την εξαιρετική εμφάνιση που στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 7 U21 στο Stavanger της Νορβηγίας!

lazaros lazaros