Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Επιχείρηση «Illuminati»: Aκόμη δύο συλλήψεις για το κύκλωμα πλαστογραφίας και διακίνησης μεταναστών

Aκόμη δύο άτομα συνελήφθησαν χθες από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Illuminati», για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Πρόκειται για τον αρχηγό της οργάνωσης, που όπως διαπιστώθηκε δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων χρησιμοποιώντας μάλιστα το σπίτι του –στο κέντρο της Αθήνας– ως εργαστήριο, καθώς και συνεργό του, ο οποίος διακινούσε τα πλαστά έγγραφα.

Παράλληλα, μετά από έρευνα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο συγκεκριμένο σπίτι, εξοπλισμός αποτελούμενος από 2 συσκευές εκτύπωσης με λέιζερ και 4 υπολογιστές, που διέθεταν κατάλληλο λογισμικό για τη λειτουργία της συσκευής εκτύπωσης, πάνω από 240 διαβατήρια, δελτία ταυτότητας και άδειες διαμονής.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Europol και η επιχείρηση υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής της δράσης Empact 2.2 East Med, ενώ με πρωτοβουλία της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει κινηθεί σχετικός επιχειρησιακός φάκελος στη Europol υπό τηn κωδική ονομασία «Op. Illuminati».

πηγη:kathimerini

Σχετικές αναρτήσεις

Πυρκαγιά στον Περιβάλλοντα Χώρο και εντός της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά

lazaros lazaros

Παίζοντας με σημαντικές απουσίες και με λύσεις ανάγκης, η Τριγλία Ραφήνας ήρθε ισόπαλη με σκορ 0-0 απέναντι στον Αήττητο Σπάτων.

lazaros lazaros

Λευκός Οίκος: Εντολή προς τη NASA να δημιουργήσει ώρα σελήνης

lazaros lazaros