Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Έρχεται πολυώροφο parking στο αεροδρόμιο και νέα καταστήματα μέσα στο IKEA

Οργασμός κινήσεων και επενδύσεων αναμένονται το επόμενο διάστημα στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς και στο εμπορικό του πάρκο με επίκεντρο τα Ikea.

Χθες τόσο η διοίκηση του αεροδρομίου υπό τον Γιάννη Παράσχη όσο και αυτή του ομίλου Fourlis, σε διαφορετικές εκδηλώσεις, άνοιξαν τα χαρτιά τους για τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα.

Τρία νέα καταστήματα μέσα στα Ikea

Σε ότι αφορά στο IKEA, όπου οι εξελίξεις είναι πιο άμεσες, ο Βασίλης Φουρλής, στο περιθώριο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την μεταφορά της έδρας της εταιρείας ανέφερε ότι το κατάστημα στο αεροδρόμιο θα μικρύνει σε χώρους και από τα 25.000 τετραγωνικά θα απελευθερωθούν περίπου 10.000 τμ. Σε αυτά θα δημιουργηθεί ένα retail hub που θα φιλοξενήσει καταστήματα της Intersport, της Holland & Barrett και ενός ακόμη γνωστού καταστήματος που θα μισθώνει χώρο στο ακίνητο το όνομα που οποίου, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου Fourlis, δεν μπορεί στην παρούσα φάση να γνωστοποιηθεί καθώς δεν έχει υπογραφεί το τελικό συμφωνητικό.

Η μείωση των χώρων στα ΙΚΕΑ έγινε κυρίως εις βάρος των αποθηκών μετά από την δημιουργία του logistic center καθώς και του διαμετακομιστικού κέντρου που αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2025.

Πολυόροφο parking  στο αεροδρόμιο και νέοι εμπορικοί χώροι

Μία σειρά σημαντικών επενδύσεων θα λάβουν χώρα τα επόμενα χρόνια και στο αεροδρόμιο σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του κ. Γιάννης Παράσχης χθες κατά την πρώτη εταιρική παρουσίαση του ΔΑΑ στους δημοσιογράφους μετά από την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο CEO του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας «Σε σχέση με τις μη αεροπορικές δραστηριότητες θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη στρατηγική τόσο εντός των χώρων των αεροσταθμών όσο και εκτός του αεροδρομίου».

Αυτή την στιγμή λειτουργούν στο αεροδρόμιο 13.500 τ.μ. για καταστήματα λιανικής και εστίασης νούμερο το οποίο με την επικείμενη ανάπτυξη των αεροσταθμών υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 22.000 τ.μ. «άρα θα είναι πάνω από το 60% η ανάπτυξη των εμπορικών χώρων εντός των αεροσταθμών». Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία ήταν ότι στους ήδη υπάρχοντες χώρους μειώνονται τα τετραγωνικά που αφορούν τα υπόλοιπα καταστήματα (π.χ. ένδυσης) υπέρ των χώρων εστίασης.

Επιπλέον, προβλέπεται και η δημιουργία του νέου πολυόροφου σταθμού αυτοκινήτων το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr θα δημιουργηθεί σε χώρους του P2 με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά τους ταξιδιώτες ενώ μέρος του φέρεται ότι θα δοθεί και σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους χώρους του αεροδρομίου (π.χ. εταιρείες rent a car).

πηγη:flashgr

Σχετικές αναρτήσεις

Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στην κορυφή του Όρους Σινά

lazaros lazaros

Την νέα περιπέτεια υγείας του Κώστα Χαρδαβέλλα, αποκάλυψε η σύζυγός του

lazaros lazaros

1η’ Μαϊου.Σήμερα εν μέσω κρίσης του οικονομικού και κοινωνικού συστήματος φαίνεται ότι πολλοί δεν αναγνωρίζουν τη σημασία της.

lazaros lazaros