Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Η «Ύδρα» φεύγει, τα «Ψαρά» έρχονται

Για τον απόπλου της προς την Ερυθρά Θάλασσα προετοιμάζεται η φρεγάτα Ψαρά η οποία θα αντικαταστήσει τη φρεγάτα «Ύδρα» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Η φρεγάτα φορτώνεται με συστήματα αντί – drones προκειμένου να είναι έτοιμη να συνοδεύσει εμπορικά πλοία για ασφαλή διέλευση από τις επιθέσεις των Χούθι.

Το αρχηγείο της επιχείρησης «Ασπίδες» δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των πλοίων, ωστόσο πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα της Κυριακής, κάνουν λόγο για περισσότερα από 100.

Περισσότερα στοιχεία ωστόσο να αναμένεται να δοθούν αύριο σε κοινή συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα της επιχείρησης από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζεπ Μπορέλ και τον διοικητή του στρατηγείου της Λάρισας Β. Γρυπάρη.

Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας

Η φρεγάτα «Ύδρα» θα αρχίσει τις συνοδείες, αμέσως μόλις λάβει τη σχετική εντολή. Μέχρι στιγμής πέρα από την εξουδετέρωση εναντίον εναέριας απειλής εναντίον της και κατά ενός εμπορικού πλοίου ιταλικών συμφερόντων που συνόδευε, η ελληνική φρεγάτα δεν είχε κάποια άλλη εμπλοκή.

Η αντικατάσταση της Ύδρας από τη φρεγάτα Ψαρά, αναμένεται να γίνει πριν από το Πάσχα. Η φρεγάτα Ύδρα θα φέρει 16 πυραύλους ESSM για τις εισερχόμενες απειλές, δύο συστήματα Phalanx, πυροβόλα Shark των 20 χιλιοστών κατά των εγγύς απειλών και 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, καθώς και συστήματα εντοπισμού drones. Επίσης θα υπάρχει οργανικό ελικόπτερο και μια καλά οργανωμένη ομάδα ΟΥΚ με υπερσύγχρονο εξοπλισμό..

πηγη:lawandorder

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη – Μητροπολίτης Φιλόθεος: Η βία δεν εκφράζει τον τρόπο της ζωής των ορθοδόξων χριστιανών

lazaros lazaros

Πολιτεία – Εκκλησία: Μια ιστορία συμβιβασμών και συγκρούσεων

lazaros lazaros

Κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας: Όσα ζώα σώθηκαν από πνιγμό θα πεθάνουν από ασιτία τις επόμενες ημέρες

lazaros lazaros