Ανατολική Αττική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Έβρος: Πρώτη εκτίμηση των τεράστιων ζημιών απ’ τη χθεσινή χαλαζόπτωση, σήμερα απ’ τον ΕΛΓΑ

Μια πρώτη εκτίμηση των τεράστιων ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες σε περιοχές των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου από την χθεσινή χαλαζόπτωση, θα γίνει σήμερα από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ

Το χαλάζι που ήταν σε μέγεθος καρυδιού, όπως ανέφερε χθες στο ρεπορτάζ του το Evros-news.gr, έπληξε από μία πρόχειρη εκτίμηση του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας, Λάμπρου Κουμπρίδη, πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός, πρόκειται να επισκεφθούν σήμερα όλα τα χωριά που επλήγησαν από τη θεομηνία ώστε να γίνουν οι πρώτες επισημάνσεις ζημιών. Όπως ενημερώνει ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Δημήτρης Πανταζής, από τη Δευτέρα 2ο κλιμάκιο θα περιοδεύσει όλα τα χωριά που επλήγησαν ώστε να αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων ζημίας από τους ενδιαφερόμενους , η οποία θ διαρκέσει 15 ημέρες .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χαλαζόπτωση ήταν σε δυο… κύματα και διήρκεσε συνολικά περίπου 20 λεπτά πλήττοντας καλλιέργειες ηλίανθου, βαμβακιού, απελιών, κερασιών και αθέριστες καλλιέργειες σιτηρών. Αυτό έγινε στα χωριά της Ορεστιάδας Αμπελάκια, Μικρή και Μεγάλη Δοξιπάρα, Χελιδόνα, Στέρνα, Παταγή, Κέραμος, Ρύζια, Βάλτος, Βύσσα, Νεοχώρι, Σάκκος, Καστανιές, αλλά και του Διδυμοτείχου κυρίως στην βόρεια πλευρά του Ερυθροποτάμου και συγκεκριμένα σε Ελαφοχώρι, Δόξα, Μεταξάδες, Αλεποχώρι, Δάφνη, Χιονάδες, Ποιμενικό και άλλες περιοχές.

 

Evros News

Σχετικές αναρτήσεις

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.Άρθρο του Βασίλη Μαμελετζή στο 3vskeptomenoi.blogspot.com

lazaros lazaros

Επιστρέφουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα: Απευθείας πτήση Σαγκάη με Αθήνα το 2024

lazaros lazaros

ΧΑΟΣ:Ακρίτα και Λουπάκη για τις έδρες της Νέας Αριστεράς: «ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΣΩ» – «ΕΙΣΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ, ΟΧΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ»

lazaros lazaros