Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με αλιευτικό και το παράτησε – Συνελήφθη ο Πλοίαρχος και ο ανθυποπλοίαρχος

Ισλανδοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του πλοιάρχου και του αξιωματικού φυλακής φορτηγού πλοίου, το οποίο συγκρούστηκε με αλιευτικό σκάφος στις 16 Μαΐου.

Από θαύμα, ο ψαράς επέζησε χωρίς να τραυματιστεί από την ανατροπή του σκάφους του, με το φορτηγό πλοίο να συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια.

Η ακτοφυλακή κατάφερε αργότερα να επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο πλοίο προκάλεσε την σύγκρουση.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή και την Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης, ήταν περίπου στις 03:00 τοπική ώρα στις 16 Μαΐου όταν ένα αλιευτικό σκάφος συνάντησε ένα αντικείμενο στο νερό. Σύμφωνα με τον ψαρά, αρχικά σκέφτηκε ότι ήταν ένα κοντέινερ αλλά μετά συνειδητοποίησε ότι ήταν το σκάφος του επί 40 χρόνια φίλου του. Οι δύο άνδρες είχαν βγει νωρίτερα εκείνο το απόγευμα για να ψαρέψουν με τις βάρκες τους και ο ένας ήταν λίγα μίλια μπροστά από τον φίλο του που τελικά του έσωσε τη ζωή.

Συνειδητοποιώντας ότι επρόκειτο για αναποδογυρισμένο σκάφος, κάλεσε για βοήθεια την ακτοφυλακή. Αμέσως στάλθηκε στο σημείο ένα ελικόπτερο ενώ η ομάδα έρευνας και διάσωσης κατευθυνόταν με σκαφος προς το σημείο.

Ο ψαράς ανέφερε ότι ο φίλος του εμφανίστηκε ξαφνικά κάτω από τη βάρκα με στολή επιβίωσης.

Ο επιζών μεταφέρθηκε από την ακτοφυλακή στην ακτή όπου και εξήγησε στους λιμενικούς ότι όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα αλλά πιστεύει ότι για την σύγκρουση υπαίτιο ήταν ένα διερχόμενο φορτηγό πλοίο.

Ο άντρας ήταν παγωμένος και βρεγμένος αλλά δεν είχε τραυματίστηκε σοβαρά. Είχε καταφέρει να φορέσει τη στολή επιβίωσης καθώς το σκάφος του αναποδογύριζε. Οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν επίσης να ανασύρουν το αναποδογυρισμένο αλιευτικό σκάφος.

Η ακτοφυλακή παρακολούθησε την διαδρομή που είχε ακολουθήσει το φορτηγό πλοίο Longdawn, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ρότερνταμ. Το σκάφος μεταφορικής ικανότητας 8.250 dwt είναι νηολογημένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Είναι 129 μέτρα και το διαχειρίζεται η ναυτιλιακή εταιρεία Longship με έδρα τη Ολλανδία.

«Υπάρχουν ίχνη σύγκρουσης και στα δύο σκάφη, κάτι που ενισχύει έντονα την υποψία της αστυνομίας ότι η σύγκρουση είναι η αιτία της ανατροπής του σκάφους», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση της. Οι αναφορές και οι εικόνες των μέσων ενημέρωσης έδειχναν γρατζουνιές στη πλώρη του φορτηγού πλοίου.

Αρχικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πλοίαρχο, τον υποπλοίαρχο, και τους δυο ανθυποπλοίαρχους ενώ διενεργούσαν έρευνες. Έστειλαν επίσης και διερμηνέα αναφέροντας ότι δύο από τους άνδρες ήταν από τη Ρωσία και ο τρίτος ήταν Ασιάτης.

Ο υποπλοίαρχος και ο ένας ανθυποπλοίαρχος αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα.

Το δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου και τους ενός ανθυποπλοίαρχου που είχε βάρδια στην γέφυρα το πρωί της Πέμπτης, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Longdawn αναχώρησε από την Ισλανδία την Παρασκευή με προορισμό το Ρότερνταμ.

eNautilia.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καλλιτεχνική ομάδα του ΚΑΠΗ Ραφήνας

lazaros lazaros

Ρωσία καλεί Κίνα για την από κοινού ναυπήγηση πλοίων.

lazaros lazaros

Ν. Χριστοδουλίδης: Επίσημα θα τιμά η Κύπρος την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου

lazaros lazaros