Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Φωτιά σε μεγάλο επιβατικό αεροσκάφος της Japan Airlines με 379 επιβαίνοντες – Επίγεια σύγκρουση με άλλο αεροπλάνο

Φωτιά σε μεγάλο επιβατικό αεροσκάφος τύπου Airbus A-350 που είχε μόλις προσγειωθεί στο Ιαπωνικό αεροδρόμιο Χανέντα με 379 επιβάτες και μέλη πληρώματος, εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα, μετά από επίγεια σύγκρουσή του με αεροσκάφος της Ιαπωνικής ακτοφυλακής. Αγνοούνται πέντε μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ακτοφυλακής.


Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν Ιαπωνικά ΜΜΕ, ένα αεροσκάφος της Japan Airlinesέμφορτο με 379 επιβάτες και πλήρωμα έπιασε φωτιά λίγο μετά την προσγείωσή του στο Χανέντα, ενεργοποιώντας την άμεση επέμβαση των πυροσβετικών και διασωστικών δυνάμεων του Ιαπωνικού αεροδρομίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Ιαπωνικό δίκτυο NHK, το σύνολο των επιβατών του επιβατικού αεροσκάφους ήδη εκκενώθηκε με ασφάλεια, παρ’ ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δεν έχει ακόμα γίνει ξεκάθαρο αν η ευθύνη για την επίγεια σύγκρουση των δύο αεροσκαφών βαραίνει το επιβατικό αεροσκάφος ή αυτό της Ιαπωνικής ακτοφυλακής, συμβάν για το οποίο το Ιαπωνικό υπουργείο Γαιών, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η σύγκρουση σημαίνει οπωσδήποτε την παραβίαση των αυστηρών κανόνων ασφαλείας που διέπουν την κίνηση αεροσκαφών σε αεροδρόμια, από ένα ή και αμφότερα τα αεροσκάφη.

πηγη:economico

Σχετικές αναρτήσεις

Ο αγωγός που σήμανε την άνοδο και την πτώση της παγκοσμιοποίησης

lazaros lazaros

Το 2024 έρχεται και κρατάμε τις καλές στιγμές,διώχνουμε τις κακές,μας περιμένουν τα ταξίδια που δεν έχουμε ονειρευτεί ακόμα.

lazaros lazaros

Εικόνες από τη χιονισμένη Φλώρινα (pics)

lazaros lazaros