Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε μεγάλο επιβατικό αεροσκάφος της Japan Airlines με 379 επιβαίνοντες – Επίγεια σύγκρουση με άλλο αεροπλάνο

Φωτιά σε μεγάλο επιβατικό αεροσκάφος τύπου Airbus A-350 που είχε μόλις προσγειωθεί στο Ιαπωνικό αεροδρόμιο Χανέντα με 379 επιβάτες και μέλη πληρώματος, εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα, μετά από επίγεια σύγκρουσή του με αεροσκάφος της Ιαπωνικής ακτοφυλακής. Αγνοούνται πέντε μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ακτοφυλακής.


Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν Ιαπωνικά ΜΜΕ, ένα αεροσκάφος της Japan Airlinesέμφορτο με 379 επιβάτες και πλήρωμα έπιασε φωτιά λίγο μετά την προσγείωσή του στο Χανέντα, ενεργοποιώντας την άμεση επέμβαση των πυροσβετικών και διασωστικών δυνάμεων του Ιαπωνικού αεροδρομίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Ιαπωνικό δίκτυο NHK, το σύνολο των επιβατών του επιβατικού αεροσκάφους ήδη εκκενώθηκε με ασφάλεια, παρ’ ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δεν έχει ακόμα γίνει ξεκάθαρο αν η ευθύνη για την επίγεια σύγκρουση των δύο αεροσκαφών βαραίνει το επιβατικό αεροσκάφος ή αυτό της Ιαπωνικής ακτοφυλακής, συμβάν για το οποίο το Ιαπωνικό υπουργείο Γαιών, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η σύγκρουση σημαίνει οπωσδήποτε την παραβίαση των αυστηρών κανόνων ασφαλείας που διέπουν την κίνηση αεροσκαφών σε αεροδρόμια, από ένα ή και αμφότερα τα αεροσκάφη.

πηγη:economico

Σχετικές αναρτήσεις

Υδατοκαλλιέργειες: 520 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του κλάδου

lazaros lazaros

Νίκος Κούνδουρος: Αφιέρωμα στον σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη

lazaros lazaros

Ίδρυμα Σ.Νιάρχος.Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές για την υπογραφή κατασκευής των 3 νοσοκομείων

lazaros lazaros