Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Γαλλία: Εκκενώθηκαν 10 αεροδρόμια

Τουλάχιστον δέκα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας εκκενώθηκαν εχθές έπειτα από “απειλές επιθέσεων” που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επαναλειτουργούν πλέον, αφού ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας έχουν πολλαπλασιαστεί μετά τη δολοφονία, την περασμένη Παρασκευή, ενός καθηγητή από έναν νεαρό ισλαμιστή. Λόγω του αυξημένου κινδύνου νέας επίθεσης η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού.

Μια αστυνομική πηγή ανέφερε αρχικά σήμερα ότι εκκενώθηκαν έξι αεροδρόμια, στη Λιλ, τη Λιόν (Μπρον), τη Νάντη, τη Νίκαια, την Τουλούζη και το Μποβέ. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Στρασβούργου είπε στη συνέχεια ότι εκκενώνεται και αυτό.

Κανένα αεροδρόμιο του Παρισιού δεν επηρεάστηκε.

Νωρίς το απόγευμα, τέσσερα αεροδρόμια παρέμεναν ακόμη εκτός λειτουργίας, αυτά της Τουλούζης, του Μποβέ, του Μπορντό και του Πο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol. Σε άλλα αεροδρόμια, όπως αυτά της Λιόν-Μπρον, της Νίκαιας και της Λιλ ξανάρχισαν σταδιακά τα δρομολόγια. Το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου της Νίκαιας υποβάθμισε το γεγονός, αναφέροντας ότι σήμανε συναγερμός “λόγω ενός ύποπτου δέματος, κάτι το συνηθισμένο” και πλέον “όλα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό”.
πηγη:airnews.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τέλος εποχής και για το πλοίο «Ταξιάρχης» Οδηγείται για διάλυση.

lazaros lazaros

Τραμπ: Το Ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές

lazaros lazaros

Ερευνητές ανέπτυξαν καινοτόμο συσκευή ενδοσκόπησης του εντέρου

lazaros lazaros