Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Γερμανία: Σε μια νύχτα καταστράφηκαν 400 προεκλογικά πλακάτ του CDU με μηνύματα στην αραβική και στην τουρκική

Ενόψει των ευρωεκλογών και σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί άμεσα στους μουσουλμάνους της Γερμανίας ευαισθητοποιώντας τους για θέματα ασφάλειας, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) ανήρτησε στην Λειψία πλακάτ με μηνύματα στην αραβική και στην τουρκική γλώσσα. Το επόμενο πρωί είχαν όλα ή καταστραφεί ή κλαπεί.

Σύμφωνα με την «Leipziger Volkszeitung», το CDU διαμαρτυρήθηκε για «άνευ προηγουμένου βανδαλισμό», καθώς καταστράφηκαν ή εκλάπησαν περισσότερα από 400 πλακάτ σε μια νύχτα, με μηνύματα όπως «Περισσότερη ασφάλεια και τάξη στον τόπο κατοικίας μας».

Τα περισσότερα είχαν τοποθετηθεί σε περιοχή η οποία θεωρείται «hotspot» εγκληματικότητας από άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο. «Απευθυνόμαστε στους αραβόφωνους και στους τουρκόφωνους της περιοχής και τους ξεκαθαρίζουμε τι περιμένουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης του CDU στην Λειψία Αντρέας Νόβακ.

Όπως εξήγησε, οι πολίτες στρέφονται πλέον προς το κόμμα του επειδή δεν συμφωνούν με την πολιτική της κρατιδιακής κυβέρνησης Πρασίνων-SPD-Αριστεράς, ειδικά στο θέμα της μετανάστευσης.

Εκτός από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, στην Σαξονία θα πραγματοποιηθούν κρατιδιακές εκλογές τον προσεχή Σεπτέμβριο και όλα δείχνουν ότι πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία στις δημοσκοπήσεις προηγείται με ποσοστό κοντά στο 30-31%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Νέα ανακάλυψη ανατρέπει όσα ήξεραν οι επιστήμονες για τη Σελήνη

lazaros lazaros

Βόρεια Μακεδονία: Τίτλοι τέλους για το υδροηλεκτρικό Cebren πριν καν ξεκινήσει;

lazaros lazaros

Το ποδήλατο της Lotus κοστίζει όσο ένα SUV

lazaros lazaros