Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

«Green Bridge 2023»: Εικόνες από την κοινή αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Βουλγαρίας

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, διεξήχθη η διμερής αεροπορική άσκηση «GREEN BRIDGE 2023», στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Βουλγαρίας έτους 2023.

Κατά την διάρκεια της άσκησης έλαβαν χώρα διασυνοριακές επιχειρήσεις εναέριας αστυνόμευσης εντός των FIR Αθηνών και Σόφιας (Cross Border Operations for Air Policing – CBOAP), με σκοπό την συνεκπαίδευση των πληρωμάτων αέρος και του προσωπικού του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου (NAOC/ARS/CRC) των δύο Χωρών, καθώς και την επαύξηση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων κατά την εκτέλεση των διαδικασιών CBOAP.

Στην «GREEN BRIDGE 2023» οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 4 εξόδους Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-16 και ένα Α/Φ C-27J SPARTAN σε ρόλο προσομοίωσης RENEGADE (διαδικασίες αντιμετώπισης πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος), ενώ η Βουλγαρική Αεροπορία συμμετείχε με αεροσκάφη MIG-29.

Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των Διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες Χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων τους, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της Χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ως παράγοντα διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας.

lawandorder.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τουρκία: Ύποπτα αλισβερίσια με τη Ρωσία – Εξάγει «ευαίσθητο» στρατιωτικό υλικό

lazaros lazaros

Συγκριτικό μεσαίων Adventure – Honda Transalp 750 / KTM 790 Adventure / Suzuki V-Strom 800DE / Yamaha Tenere 700 World Raid

lazaros lazaros

Χανιά: Τραγωδία από την πτώση του αεροσκάφους στο Μάλεμε – Νεκροί οι δυο επιβαίνοντες

lazaros lazaros