Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Η Carrefour στη Γαλλία «καρφώνει» με ταμπέλες τις εταιρείες που πουλάνε λιγότερο προϊόν αλλά στην ίδια τιμή

Τα σούπερ μάρκετ Carrefour στη Γαλλία τοποθέτησαν αυτοκόλλητα στα ράφια προειδοποιώντας τους καταναλωτές για το λεγόμενο «shrinkflation», όπου δηλαδή το περιεχόμενο της συσκευασίας μικραίνει, αλλά η τιμή όχι.

Το παγωμένο τσάι Lipton, η σοκολάτα Lindt και το παγωτό Viennetta είναι μεταξύ των προϊόντων που κατονομάζονται.

Οι πελάτες ενημερώνονται για παράδειγμα για το αν τα μπουκάλια είναι μικρότερα ή το περιεχόμενο της συσκευασίας ελαφρύτερο.

Η Carrefour δήλωσε ότι ήθελε να ασκήσει πίεση στις εταιρείες που παρασκευάζουν τα προϊόντα για να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά. «Προφανώς, ο στόχος με τον στιγματισμό αυτών των προϊόντων είναι να μπορέσουμε να πούμε στους κατασκευαστές να επανεξετάσουν την τιμολογιακή τους πολιτική», δήλωσε ο Stefen Bompais, διευθυντής επικοινωνίας της Carrefour.

Η Carrefour εντόπισε 26 προϊόνταπου έχουν συρρικνωθεί, χωρίς αντίστοιχη μείωση των τιμών, τα οποία παράγονται από κολοσσούς τροφίμων, όπως η Nestle, η PepsiCo και η Unilever, αναφέρει το BBC. Η Carrefour ανέφερε ότι η συσκευασία των 900γρ του βρεφικού γάλακτος Guigoz που παράγεται από τη Nestle έχει μειωθεί στα 830 γρ, για παράδειγμα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, επισημαίνει τα εν λόγω προϊόντα με πινακίδες στα ράφια που αναγράφουν: «Το προϊόν αυτό είδε τον όγκο/βάρος του να μειώνεται και την πραγματική τιμή που χρεώνεται από τον προμηθευτή να αυξάνεται».

Η Unilever, η Pepsico και η Nestle δεν έχουν σχολιάσει την κίνηση της Carrefour. Οι Γάλλοι λιανοπωλητές και οι παραγωγοί τροφίμων δέχονται πιέσεις για μείωση των τιμών, όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι με την απότομη αύξηση τιμών.

Τον Ιούνιο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρυνό Λε Μερ κάλεσε 75 καταστήματα λιανικής και ομάδες καταναλωτών σε συνάντηση για τις τιμές και κατηγόρησε τους κατασκευαστές ότι δεν ακολουθούν τη γραμμή του πληθωρισμού.

πηγη:ertnews

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΕΗ: Στρατηγική Επέκταση στη Λιανική, ενδιαφέρον για Κωτσόβολο

lazaros lazaros

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

lazaros lazaros

Ρομπότ Σοφία: Οι περιπέτειές του στην Ελλάδα – Έφαγε… τούμπα στη ΔΕΘ, ανακήρυξε «αυτόνομο κρατίδιο» την Κρήτη

lazaros lazaros