Ανατολική Αττική
Διάφορα

Η NASA χάνει επαφή με το ελικόπτερο Ingenuity Mars του Άρη

H Nasa έχασε τελικά την επαφή με το ελικόπτερο Ingenuity του Άρη. Οι χειριστές του Ingenuity έχασαν την επαφή με το ελικόπτερο βάρους 1.8 κιλών την Πέμπτη, προς το τέλος της 72ης πτήσης του στον Άρη.

NASA

Τα δεδομένα που έστειλε το Ingenuity στο Perseverance, το οποίο λειτουργεί ως αναμεταδότης μεταξύ του ελικοπτέρου και της Γης κατά τη διάρκεια της πτήσης δείχνουν ότι ανέβηκε με επιτυχία στο μέγιστο ύψος που του είχε ανατεθεί, δηλαδή στα 12 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης καθόδου του, οι επικοινωνίες μεταξύ του ελικοπτέρου και του Preservance, τερματίστηκαν πρόωρα, πριν από την προσγείωση. Η ομάδα Ingenuity αναλύει τα διαθέσιμα δεδομένα και εξετάζει τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το ελικόπτερο, ανέφερε η NASA.

Το Ingenuity και το Perseverance προσγειώθηκαν μαζί τον Φεβρουάριο του 2021 στον πυθμένα του κρατήρα Jezero πλάτους 45 χιλιομέτρων, ο οποίος φιλοξενούσε μια μεγάλη λίμνη και ένα δέλτα ποταμού πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Το Perseverance κυνηγάει στοιχεία για παρελθοντική ζωή στον Άρη και συλλέγει δείγματα για να μελετηθούν στη Γη.

πηγηtechmaniacsgr

Σχετικές αναρτήσεις

ΙΟΒΕ: Ποια θα είναι τα οφέλη από τη μείωση του ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά.

lazaros lazaros

Κοπή πίτας «Εταιρείας Ιστορικών & Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου»

lazaros lazaros

Παράβαση του FIR Αθηνών από τουρκικά F-16 για πρώτη φορά από τις 14 Ιουλίου

lazaros lazaros