Ανατολική Αττική
ΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Η πρώτη καταδίκη για τη φωτιά στο Μάτι – Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ιωάννη Φωστιέρη

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε οΙωάννης Φωστιέρης, διοικητής του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς τον Ιούλιο του 2018.

Η καταδίκη του έρχεται δέκα ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους στην κύρια δίκη που αφορά πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων, οι οποίες οδήγησαν στην κτραγωδία.

Σε βάρος του όπως και σε βάρος του Χρήστου Γκολφίνου, τότε υπευθύνου του 199 και της κίνησης των οχημάτων του Π.Σ. που αθωώθηκε στην παρούσα δίκη, είχε στραφεί με μήνυσή του ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Ιωάννης Κώστας, κατηγορώντας τους για σκόπιμη παραπλάνηση των Αρχών.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, είχαν καταθέσει ψευδή στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές, που αφορούσαν στις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ώρα της φονικής πυρκαγιάς.

Φωτιά στο Μάτι: Η πρόταση της εισαγγελέως

Στις 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους από την «πύρινη λαίλαπα» 104 άνθρωποι.

Το δικαστήριο, μετά τη σημερινή ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης αναμένεται να προχωρήσει σε διάσκεψη και να ανακοινώσει την απόφασή του επί της ενοχής των 21 συνολικά κατηγορουμένων τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή εννέα κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά δώδεκα, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης ΑττικήςΡένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

readergr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αστυνομικός «ξεσκέπασε» σπείρα αρχαιοκάπηλων: Προσποιήθηκε τον αγοραστή – Βρέθηκε σπάνιο χρυσό νόμισμα και Κούρος

lazaros lazaros

Κορώπη – Επετειακή Εκδήλωση Αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821.

lazaros lazaros

Λονδίνο: Ο εμβληματικός πύργος BT πωλήθηκε έναντι $347 εκατ. και θα γίνει υπερπολυτελές ξενοδοχείο

lazaros lazaros