Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Ισραήλ: Ο Κίσινγκερ επικρίνει το Βερολίνο για τους πανηγυρισμούς υπέρ της Χαμάς

Ως συνέπεια της «λανθασμένης» μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίας περιέγραψε ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το AP/Jacquelyn Martin) τις εικόνες υποστηρικτών της Χαμάς να πανηγυρίζουνστους δρόμους των γερμανικών πόλεων και ζήτησε την τιμωρία της οργάνωσης προκειμένου να μην μπορέσει να επαναλάβει ενέργειες όπως η πρόσφατη επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

«Βρίσκω επώδυνους τους πανηγυρισμούς γι’ αυτό που συνέβη, το οποίο τυπικά αποτελεί και εγκληματική πράξη. Ηταν μεγάλο λάθος να μπουν στη χώρα τόσοι πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο διότι έτσι δημιουργούνται ομάδες (διαφορετικών) συμφερόντων», δήλωσε ο κ. Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία της Welt.

Δεν αποκλείει περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου ούτε επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν

Ο βετεράνος πολιτικός, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, δεν απέκλεισε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου, ούτε επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, το οποίο, όπως είπε, υποστηρίζει τη Χαμάς.

«Είναι αδιανόητο για τους Ισραηλινούς η διεθνής κοινότητα να συζητήσει μ’ εκείνους που ξεκίνησαν τη σύγκρουση, που σκότωσαν τόσους ανθρώπους και πήραν τόσους ομήρους. Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία.

Για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

»Πρέπει να υπάρξει σοβαρός περιορισμός των δυνατοτήτων (της Χαμάς) προκειμένου να μην επαναλάβει τέτοιες πράξεις», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Χαμάς θα πρέπει ν’ αποκλειστεί από οποιονδήποτε πολιτικό ρόλο και το Ισραήλ να «επανεδραιώσει την εθνική κυριαρχία του» στην περιοχή.

Ερωτώμενος σχετικά με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Κίσινγκερ επισήμανε ότι θα πρέπει «να καταστήσει σαφές στις χώρες που σχεδιάζουν να εμπλακούν στη σύγκρουση πως θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», καθώς ο πόλεμος θα επηρεάσει και την Ευρώπη.

Ειδικά για τη Γερμανία, ανέφερε ότι «θα πρέπει να δώσει την άνευ όρων πολιτική στήριξή της στο Ισραήλ – εν ανάγκη και στρατιωτική».
πηγη in.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου – 31/01/2024

lazaros lazaros

Βέλγιο: Μνημείο… μπύρας αξίας 90 εκατομμύριων ευρώ

lazaros lazaros

ΕΠΑΘΛΑ: 105 αναφορές για ύποπτους αγώνες το 2023 – Οι 49 για τη Super League 2

lazaros lazaros