Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Ιταλία: Τέφρα και λάβα από την Αίτνα και το Στρόμπολι

Σε συναγερμό οι αρχές στη Σικελία, αποφάσισαν το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου της Κατάνια, αφού τις τελευταίες μέρες τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι εκτοξεύουν τέφρα και λάβα.

Η Αίτνα που είναι ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια στον κόσμο, «φωτίζει» τον ουρανό κοντά στην πόλη της Κατάνια, ενώ το Στρόμπολι στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Σικελίας εκλύει λάβα, η οποία ξεχύνεται στη θάλασσα.

«Κόκκινη», προειδοποίηση για το Στρόμπολι, εξέδωσε η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι δήλωσε ότι το Στρόμπολι είναι «υπό παρακολούθηση», ενώ όπως πρόσθεσε, οι αρχές έχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αύξηση των πυροσβεστών στο νησί

Με τη σειρά της η Πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι προληπτικά αύξησε τον αριθμό των πυροσβεστών στο νησί.

Στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, γύρω από την Κατάνια, κάτοικοι και αρχές καθαρίζουν την πόλη, καθώς δρόμοι και αυτοκίνητα καλύφθηκαν με μαύρη ηφαιστειακή τέφρα.

Το γειτονικό αεροδρόμιο είναι κλειστό, με ανακοίνωση να αναφέρει: «Ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης στο αεροδρόμιο της Κατάνια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις αναστέλλονται». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η λειτουργία αναμένεται να αποκατασταθεί στις 15:00.

 

Dailypost

Σχετικές αναρτήσεις

H Google θα Ρυθμίζει τα Φανάρια στην Αττική

lazaros lazaros

Τράπεζες: Ανεβάζουν στροφές για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια – Ο σχεδιασμός

lazaros lazaros

G20: Αυξημένες οι πιθανότητες για ομαλή προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας

lazaros lazaros