Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΡοή ειδήσεων

Καλλιτέχνης παρουσίασε λευκούς πίνακες: «Το έργο τέχνης είναι ότι πήρα τα χρήματά τους»

WeΜουσείο στη Δανία παρήγγειλε από καλλιτέχνη πίνακες με θέμα «Πάρε τα λεφτά και τρέχα» και αυτός το πήρε… κυριολεκτικά

Ένας Δανός καλλιτέχνης κλήθηκε να επιστρέψει σχεδόν 500.000 κορώνες (67.000 ευρώ) σε ένα μουσείο, αφού παρέδωσε δύο λευκούς καμβάδες για ένα έργο που ονόμασε «Take the Money and Run» («Πάρε τα λεφτά και τρέχα»).

Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή, το Μουσείο Τεχνών στο Άαλμποργκ της Δανίας είχε πληρώσει τον καλλιτέχνη Γιενς Χάανινγκ (Jens Haaning) για να φτιάξει δύο έργα τέχνης το 2021. Το θέμα των έργων τέχνης θα ήταν σχετικό με τους μισθούς στη Δανία και την Αυστρία.

Αντ’ αυτού, ο Χάανινγκ έδωσε τους δύο λευκούς καμβάδες και στη συνέχεια δήλωσε σε μέσο ενημέρωσης της Δανίας: «Το έργο τέχνης είναι ότι πήρα τα χρήματά τους».

Ο διευθυντής του μουσείου Λάσε Άντερσεν δήλωσε ότι γέλασε δυνατά όταν είδε για πρώτη φορά τους δύο άδειους καμβάδες το 2021 και αποφάσισε να παρουσιάσει τα έργα ούτως ή άλλως.

«Αναστάτωσε τους επιμελητές μου και αναστάτωσε και εμένα λίγο, αλλά γέλασα και εγώ γιατί ήταν πραγματικά χιουμοριστικό», είχε πει το 2021 στο BBC. AthensVoice.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ντοκιμαντέρ.“Η Ιστορία της Ραφήνας” Τηλεοπτική παραγωγή “Τα πουλιά του Αιγαίου”

lazaros lazaros

Κέα: Καλύτερη εικόνα στο πύρινο μέτωπο – «Μάχη με διάσπαρτες εστίες, έπεσαν οι άνεμοι»

lazaros lazaros

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.Άρθρο του Βασίλη Μαμελετζή στο 3vskeptomenoi.blogspot.com

lazaros lazaros