Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Καντίνες με ωράριο και χωρίς τραπέζια στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ποιος δεν έχει σταματήσει για λίγο να φάει σε μια καντίνα στη Θεσσαλονίκη;

Στη Νέα Παραλία κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, έξω από γήπεδα λίγο πριν ή μετά από έναν αγώνα ή σε μεγάλες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που επιλέγουν να κάτσουν έστω και για λίγο στα τραπέζια μιας καντίνας την ώρα που δίπλα «έχει πάρει φωτιά» η ψησταριά.

Τάξη στην παρουσία των καντινών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης επιδιώκει να βάλει η δημοτική αρχή.

Μάλιστα, μετά από διαβούλευση που πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Παντελής Καζαντζίδης, η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο όρων και προϋποθέσεων δραστηριοποίησης πλανόδιων καντινών και φορητών εγκαταστάσεων έψησης.

Ο νέος κανονισμός θα συζητηθεί και αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ενδεχομένως να ζητήσουν παρέμβαση και ιδιοκτήτες καντινών, η άδεια των οποίων να σημειωθεί ότι εκδίδεται από την Περιφέρεια και όχι από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο εξής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παντελή Καζαντζίδη, οι καντίνες θα μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο για τέσσερις ώρες για μία μόνο φορά την ημέρα σε κάθε δημοτική κοινότητα.

Ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται να σταματούν στο ίδιο σημείο για πάνω από τέσσερις ώρες. Θα τους δίνεται παράλληλα δύο ώρες να στήσουν πριν την έναρξη της εκδήλωσης και μία ώρα μετά τη λήξη της.

Επίσης κατά τη στάσιμη παραμονή των καντινών απαγορεύεται η χρήση γεννητριών, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η χρήση μουσικής και η τοποθέτηση ψησταριών σε χώρο εκτός του οχήματος.


Σύμφωνα με το σχέδιο της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία:

1.α) Επιτρέπεται η στάσιμη παραμονή μέσα στα όρια της ίδιας Δημοτικής Κοινότητας για μία μόνο φορά την ημέρα και με μέγιστη διάρκεια τις 4 ώρες.

Οι αδειούχοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση λήψης άδειας για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από τον δήμο, καθώς και από τα τέλη χρήσης για την τετράωρη παραμονή τους, και πρέπει να τηρούν εντός της επιχείρησής τους αριθμημένο ημερολόγιο φύλλων παρουσίας ανά μήνα, με αναγραφή του ονοματεπωνύμου, του αριθμού αδείας, του Α.Φ.Μ., του αριθμού ταμειακής μηχανής, της ημερομηνίας και του σημείου στάθμευσης, καθώς και της ώρας προσέλευσης σε αυτό, το οποίο θα επιδεικνύουν στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς σε περίπτωση ελέγχου.

β) Κατά τη διοργάνωση εκθέσεων, αθλητικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιτρέπεται η στάσιμη παραμονή στο ίδιο σημείο αποκλειστικά για τη διάθεση τροφίμων και ποτών στο πλαίσιο της εκδήλωσης, δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια αυτής και μία ώρα μετά τη λήξη της.

2. Δεν επιτρέπεται η στάσιμη παραμονή (εκτός της περ. β της παρ. 1):

α) εντός περιοχών του Δήμου οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι και παραδοσιακοί οικισμοί, και συγκεκριμένα:

i) Του τμήματος του Γαλεριανού συγκροτήματος που βρίσκεται επί της Πλατείας Ναυαρίνου και επί της οδού Δημητρίου Γούναρη, από το ύψος της οδού Τσιμισκή μέχρι την Πλατεία Αγίου Γεωργίου.

ii) Του ιστορικού κέντρου της πόλης που έχει χαρακτηρισθεί ως «ιστορικός τόπος», δηλαδή της περιοχής που ορίζεται από το Λιμάνι (παλαιό τμήμα), την παλαιά παραλία (Α’ προβλήτα έως Λευκό Πύργο), την οδό Παύλου Μελά έως το ιερό της Αγίας Σοφίας, την οδό Στεφάνου Τάττη και τμήμα των οδών Σωκράτους, Χριστοπούλου, Φιλίππου, Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κασσάνδρου και το Διοικητήριο στα βόρεια και την οδό Καραολή και Δημητρίου, την Πλατεία Δημοκρατίας και τα δυτικά τείχη μέχρι το φρούριο του Βαρδαρίου (Τοπ-Χανέ) και το Λιμάνι.

iii) Του παραδοσιακού οικισμού της Άνω Πόλης που ορίζεται στα ανατολικά, βόρεια και δυτικά από τα τείχη της πόλης και στα νότια από την οδό  Ολυμπιάδος.

iv) Του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) και του περιβάλλοντος αυτού αρχαιολογικού χώρου.

β) σε περιοχές που απέχουν λιγότερο των 50 μέτρων ή βρίσκονται σε οπτική επαφή με τα εξής αρχαία μνημεία: τα Τείχη της πόλης σε όλη τους την έκταση, τον Λευκό Πύργο, την Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα) και τη Ροτόντα.

γ) σε χώρους που απέχουν λιγότερο των 100 μέτρων από καταστήματα και επιχειρήσεις που εμπορεύονται ομοειδή προϊόντα και από θέσεις άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

3. Η διάθεση των τροφίμων και ποτών στους διερχόμενους πρέπει να γίνεται με τρόπο ώστε να προστατεύεται η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα αυτών και να διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση σε κατοικίες, επιχειρήσεις, χώρους θεαμάτων και αθλητικούς χώρους, και η ανεμπόδιστη διέλευση πεζών, οχημάτων και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

4. Οι πωλητές οφείλουν να τηρούν την καθαριότητα και την ευταξία του χώρου πέριξ της εγκατάστασής τους. Επίσης, οφείλουν να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τις υγειονομικές, αστυνομικές, πυροσβεστικές και λοιπές σχετικές με τη λειτουργία των
επιχειρήσεών τους διατάξεις.

5. Κατά τη στάσιμη παραμονή των καντινών και των φορητών εγκαταστάσεων έψησης απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρογεννητριών, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η χρήση μουσικής και η τοποθέτηση εγκαταστάσεων έψησης (ψησταριών) σε χώρο εκτός του οχήματος.

voria

Σχετικές αναρτήσεις

Κ. Μαϊχόσογλου: «Θα παρακολουθούμε στενά το ζήτημα του λατομείου της Πεντέλης»

lazaros lazaros

Μαζική δηλητηρίαση στην Φλώρινα: Ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου

lazaros lazaros

Magnisianews Ζημιές σε καταστήματα και σκάφη από Αγριά μέχρι Λεφόκαστρο από τους δυνατούς ανέμους.

lazaros lazaros