Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡοή ειδήσεων

Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή ο Λαφαζάνης – Απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση, λέει το ΚΚΕ

Μία απόφαση, χωρίς προηγούμενο, πήρε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου το Τριμελές Πρωτοδικείο, καταδικάζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλο, σε 18 μήνες φυλάκιση, μετά από 6 χρόνια συνεχών αναβολών, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018

Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων για όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν άσκηση βία κατά των ΜΑΤ, προκειμένου να παρεμποδίσουν πλειστηριασμούς, η έδρα προχώρησε στην καταδίκη τους.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση
Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που καταδικάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Αντώνη Μαυρομάτη για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018, είναι «απαράδεκτη, επικίνδυνη και στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνουν οι κινητοποιήσεις, η αντίσταση, η αλληλεγγύη», σημειώνει το ΚΚΕ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, αποδεικνύεται εν προκειμένω «η συνέχεια του κράτους», αφού η μια μετά την άλλη «οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, για να μπορούν τα ‘κοράκια’ ανενόχλητα να βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η αλληλεγγύη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις τράπεζες και τα ‘κοράκια’ θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει», υπογραμμίζει ο Περισσός.

πηγη:ot.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Διάσκεψη του Παρισιού: Τι αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι για τη στήριξη της Ουκρανίας

lazaros lazaros

Κακοποίηση γυναικών και προβλήματα στην απόδοση δικαιοσύνης.. Δημήτριος Αποστολόπουλος.

lazaros lazaros

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μη επανδρωμένο ερευνητικό σκάφος με το οποίο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα λάβει μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα.

lazaros lazaros