Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΡοή ειδήσεων

Κίμωλος, ένα νησί αυθεντικό, γραφικό και με φυσικό παρθένο περιβάλλον

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί στις Κυκλάδες, με όμορφες παραλίες, ηφαιστειογενή τοπία και φυσικά το παραδοσιακό κυκλαδίτικο στιλ.

Ο δήμαρχος Κιμώλου, Κωνσταντίνος Βεντούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και μίλησε για τις ομορφιές του νησιού, αλλά και για την αυξημένη τουριστική κίνηση το τριήμερο που πέρασε, αλλά και την υπόλοιπη θερινή σεζόν.

«Το τριήμερο πήγε πάρα πολύ καλά, έχει πολύ κόσμο. Ζούμε μέρες Δεκαπενταύγουστου και φαίνεται ότι θα είναι μια γεμάτη σεζόν. Ψάχνοντας κάποιος θα βρει κατάλυμα, αλλά βέβαια όσο προχωράει η σεζόν δυσκολεύει η κατάσταση για την εύρεση δωματίου. Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες και τώρα προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και χώρες όπως Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία , τώρα τελευταία έχουμε Αμερικάνους, Αυστριακούς και τους προσεγγίζουμε προκειμένου να αυξήσουμε λίγο την τουριστική περίοδο.

Η Κίμωλος είναι ένα νησί αυθεντικό, έχει γραφικό οικισμό, με φυσικό παρθένο περιβάλλον. Καλό είναι να την εξερευνήσουμε και στα σοκάκια του χωριού, αλλά και να περπατήσουμε τα μονοπάτια και να επισκεφτούμε ένα γεωφυσικό μνημείο, όπως είναι το Σκιάδι. Φυσικά υπάρχει και το θαλάσσιο κομμάτι», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Καστοριά: «Σκότωσαν πρώτα τη μαμά αρκούδα και μετά τα δύο μικρά της που θήλαζαν»

lazaros lazaros

Η Λευκάδα των δεκαοκτώ μουσείων

lazaros lazaros

Ρολάν Γκαρός: Το τουρνουά που μοιράζει 53,5 εκατ. ευρώ

lazaros lazaros