Ανατολική Αττική
LIFESTYLEΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Κόπηκε στα δύο το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Κινήσεις έγιναν ήδη από τον αντιπεριφερειάρχη για συνεργασία με το δήμο προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για να σωθεί το δημοφιλές αξιοθέατο του νησιού.

Η πρόσφατη κακοκαιρία «έθαψε» στην άμμο το σκαρί του «Παναγιώτη» που βρίσκεται στην ομώνυμη παραλία στη Ζάκυνθο. Αυτό δείχνουν και χθεσινά πλάνα από την παραλία του Ναυαγίου:

Το IONIAN TV επισημαίνει ότι ένας από τους πρώτους που είδαν και φωτογράφισαν το Ναυάγιο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Πόρτο Βρώμη – Μαριές Διονύσης Γιατράς, ο οποίος δήλωσε: «είδα να λείπει ένα μεγάλο μέρος από το σκάφος, να έχει μικρύνει και άλλο η παραλία και η κατάσταση ήταν πολύ στενάχωρη».

Σύμφωνα με το imerazante.gr ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στασινόπουλος βρέθηκαν χθες Τετάρτη στο υπουργείο Τουρισμού όπου και συναντήθηκαν με τον γ.γ Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Μύρωνα Φλουρή.

Μάλιστα με υπόμνημα που κατέθεσε ο δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τη γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά – Μαρία Κόλλια ζητά να εκδοθεί υπουργική απόφαση για άμεση παραχώρηση της ζώνης παραλίας και αιγιαλού της ευρύτερης περιοχής του Ναυαγίου στον Δήμου.

Πιο αναλυτικά, το υπόμνημα έχει ως εξής:

“Θέμα: Υπόμνημα Δημάρχου για άμεσες ενέργειες διαχείρισης Ναυαγίου Ζακύνθου

Με το παρόν Υπόμνημα αιτούμαστε την άμεση παραχώρηση της ζώνης παραλίας και αιγιαλού της ευρύτερης περιοχής του Ναυαγίου Ζακύνθου με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:


1. Διαχείριση Αιγιαλού.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας ο Δήμος Ζακύνθου έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης της παραλίας του Ναυαγίου, όπως και όλων των υπολοίπων παραλιών του νησιού.

Αυτό σημαίνει:

α. Ναυαγοσωστική κάλυψη

β. Καθαριότητα

γ. Ασφάλεια

δ. Οικονομική διαχείριση (εφόσον επιλεγεί από το Δήμο Ζακύνθου η οικονομική διαχείρισή τους π.χ. ομπρέλες, καντίνες, θαλάσσια σπορ κ.λ.π.)

2. Καθορισμός γραμμής παραλίας.

α. Χάραξη γραμμής παραλίας

β. Καθορισμός ζώνης μεταξύ γραμμής αιγιαλού και γραμμής παραλίας γνωστή ως «Ζώνη Παραλίας»

γ. Παραχώρηση ζώνης παραλίας από Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στον Δήμο Ζάκυνθου.

δ. Περίφραξη χώρου από τις υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου στο Πλάτωμα του Ναυαγίου και οριοθέτηση της περιοχής θέασης η οποία θα ταυτίζεται με την ζώνη παραλίας.

ε. Φύλαξη του χώρου με τοποθέτηση καμερών από το Δήμο σε όλα τα σημεία.

στ. Ανάθεση φύλαξης από το Δήμο Ζακύνθου σε ιδιωτική εταιρία.

ζ. Τοποθέτηση συστήματος ελεγχόμενης εισόδου με ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής. Το αντίτιμο θα ακολουθεί τις διαδικασίες χρεώσεων αιγιαλού και παραλίας σύμφωνα με την ΚΥΑ παραχώρησης και θα αποδίδεται αναλογικά στο Δήμο Ζακύνθου και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σύμφωνα με όσα ορίζονται σε αυτή.

η. Προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινων διαδρομών, καθιστικών, WC, παροχής συνεχόμενης υδροδότησης, οριοθέτηση σημείων θέασης, φωτισμού και σήμανσης ασφαλείας, κλπ εντός της ζώνης παραλίας.

Θ. Αναβάθμιση με διαπλάτυνση υπαρχουσών οδών πρόσβασης σε κατηγορία Α.

Ι. Δημιουργία οδού διαφυγής εντός δασικής έκτασης σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ζακύνθου.

Επειδή το θέμα επείγει, όπως, άμεσα, εδώ και τώρα, δοθεί με υπουργική απόφαση η διαχείριση της ζώνης παραλίας και αιγιαλού στο Δήμο Ζακύνθου. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και συνεργασία απαιτηθεί”.

πηγη:real.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Επικεφαλής Μουσείου χαρακτηρίζει «πόρνη» τη Φλωρεντία για τον μαζικό τουρισμό

lazaros lazaros

Θεσσαλονίκη: 21 συλλήψεις για ρατσιστική επίθεση σε δύο τρανς άτομα – Ανήλικοι οι 11

lazaros lazaros

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Τα εστιατόρια των Κυκλάδων που βραβεύτηκαν

lazaros lazaros