Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Κύπρος. ΦΩΤΟ: Ιδού το απειλητικό email που στάλθηκε στα σχολεία

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία το πρωί της Παρασκευής μετά την αποστολή απειλητικού email σε σχολεία ανά το παγκύπριο.

Συγκεκριμένα το απειλητικό email στάλθηκε σε σχολεία της Λεμεσού, της Πάφου, της Λευκωσίας και της ελεύθερης Αμμοχώστου, με τις αρχές να εξετάζουν την προέλευση του και τον αποστολέα του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το email προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως πληροφορούμαστε, σε αρκετές περιπτώσεις εκκενώθηκαν σχολεία.


Το SigmaLive εξασφάλισε το εν λόγω email. Ωστόσο, πολλαπλά ερωτηματικά προκαλεί το κακό συντακτικό του μηνύματος καθώς φαίνεται να είναι μετάφραση από άλλη γλώσσα στα Ελληνικά.

Οι αναφορές στο email 

«Πάντα περιμέναμε την ημέρα που μπορούμε να κατεβούμε στην πόλη και να μην κρύψουμε τα πρόσωπά μας.

Θα έρθει η μέρα που οι εικόνες μας στο κεφάλι μας θα γίνουν η καταστροφική δύναμη της πραγματικότητας που θα νιώσετε σε αυτούς τους τοίχους
Το αίμα των εκπαιδευτικών θα χυθεί στα σχολεία. Θα τους κόψουμε το λαιμό.

Οι εχθροί του Αλλάχ θα πουν ψέματα για τις πράξεις μας

Η Σαρία δεν χωρίζει τους μη πιστούς σε πολεμικές και ειρηνικές

Είπα: «Ο Αγγελιοφόρος του Αλλάχ τα άλογά μας ποδοπάτησαν τις γυναίκες και τα παιδιά των ειδωλολατρών. Είπε: “είναι από τους πατέρες τους».
Παιδιά και γυναίκες θα σκοτωθούν μόνο αν μπουν στο δρόμο μας.

Θα σας καταστρέψουμε στους δρόμους. Τα φορτηγά μας είναι γεμάτα εκρηκτικά.

Θα σας καταστρέψουν στις κεντρικές πλατείες όπως στη Νίκαια και θα κόψει τα πλήθη με μαχαίρια. Θα σπάσουν σε σας και θα ανατιναχτούν. Θα σε πνίξουμε στο αίμα».

Καθησυχάζει η Αστυνομία

Ως χαμηλού επιπέδου χαρακτηριζεί η Αστυνομία το συμβάν με την αποστολή μαζικών email σε σχολεία της Κύπρου νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου είπε πως «το ηλεκτρονικό μήνυμα πήγε σε πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων Μέσης και Δημοτικής.

Έγιναν έρευνες στα σχολεία και με την ολοκλήρωσή τους δίδονται οδηγίες για συνέχιση των μαθημάτων.

Παράλληλα το πρωί στο Αρχηγείο έγινε σύσκεψη υπό τον Αρχηγό αστυνομίας για το θέμα. Παρόντες ήταν και ο Υπαρχηγός αλλά και λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας καθώς και Διευθυντές όλων των βαθμίδων. Δόθηκαν οδηγίες για να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο».

Τα μηνύματα στάλθηκαν μαζικά από ένα αποστολέα από διεύθυνση του εξωτερικού. Η Αστυνομία τονίζει ότι το όλο περιστατικό αξιολογείται ως χαμηλού επιπέδου.

«Τα σχολεία ενήργησαν στη βάση πρωτοκόλλου»

sigmalive.com.Αναστάτωση προκλήθηκε σε πολλά σχολεία Μέσης και  λόγω του απειλητικού μηνύματος που στάλθηκε το πρωί της Παρασκευής.
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος Γονέων Μέσης Λευκωσίας, Φρίξος Ζεμπύλας ο οποίος ανέφερε ότι οι περισσότεροι γονείς ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι δόθηκαν οδηγείς από τους επιθεωρητές. Οι εκπαιδευτικοί συνόδευσαν τους μαθητές στην αυλή. Κάποιοι έχουν επιστρέψεις στις σχολικές αίθουσες, ενώ κάποιοι βρίσκονται ακόμα στην αυλή».

Τόνισε ότι ανέμεναν  μια πιο οργανωμένη αντίδραση από τις σχολικές μονάδες. «Ακολούθησαν το πρωτόκολλό αλλά θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση».
Από πλευρά της η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, ανέφερε πώς το μήνυμα στάλθηκε σε ένα μεγάλο αριθμό σχολείων παγκύπρια. «Τα σχολεία ενήργησαν στη βάση πρωτοκόλλου. Λήφθηκαν οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και την Αστυνομία».

Ακόμη ανέφερε ότι σε τέτοιες καταστάσεις, το πρώτο μέλημα των σχολείο είναι η ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού.

Σχετικές αναρτήσεις

Άρωμα Χριστουγέννων Σάββατο 16/12/2023 & Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

lazaros lazaros

ΗΠΑ: Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θεωρούν ικανούς για δεύτερη θητεία Μπάιντεν και Τραμπ

lazaros lazaros

Eurovision 2024: Βάζει πλώρη για πεντάδα η Σάττι; Τα νέα προγνωστικά και το εύρημα που θα σαρώσει

lazaros lazaros