Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

«Λουκέτο» 2 χρόνια σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην πρώτη σφράγιση πρατηρίου για παράνομη δεξαμενή με νοθευμένα καύσιμα.

Αμείλικτες είναι πλέον οι Αρχές με τα πρατήρια υγρών καυσίμων στα οποία διαπιστώνεται νοθεία ή λαθραία καύσιμα επιβάλλοντας εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα και κυρώσεις.

Μάλιστα πρόσφατα οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχώρησαν στην πρώτη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων, για δύο έτη!

Οι Αρχές σε επιτόπιο έλεγχο ανακάλυψαν ότι το σταθμευμένο στο πρατήριο βυτιοφόρο όχημα έχει συνδέσει τη μάνικα παροχής καυσίμων, στο δίκτυο παραλαβής του πρατηρίου.

Οι ελεγκτές υπέδειξαν στον οδηγό του βυτιοφόρου να ξεκινήσει την πλήρωση του δικτύου με το μεταφερόμενο άγνωστο προϊόν, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφεται η εισροή στο σύστημα εισροών – εκροών και να εξακριβωθεί αν πρόκειται για πλήρωση νόμιμης δεξαμενής.

Μετά την εκροή 500 λίτρων από το βυτιοφόρο όχημα προς τη δεξαμενή, ουδεμία ένδειξη καταγραφής εισροής εμφανίστηκε στο σύστημα εισροών – εκροών. Κατόπιν αυτού, εκδόθηκε Απόφαση σφράγισης του πρατηρίου για δύο έτη.

Τα νοθευμένα και κατασχεμένα καύσιμα θα καταστραφούν από αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ τα στοιχεία της παράβασης θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Ο έλεγχος συντονίστηκε από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) της ΑΑΔΕ με τη συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

πηγη:carandmotor.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Δίπλα στις διαπιστωμένες διαφωνίες μας μπορούμε να γράφουμε παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας

lazaros lazaros

ΥΠΠΟ: Η εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικό τοπίο, με ενισχυμένη προστασία του πολιτιστικού και του φυσικού του περιβάλλοντος, στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας

lazaros lazaros

Συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στο κέντρο της Αθήνας

lazaros lazaros