Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Λουτράκι: Bίντεο-ντοκουμέντο διάρρηξης σε ιερό ναό από σπείρα

Σπέιρα ληστών έχει κλέψει πολλούς ιερούς ναούς και εκκλησάκια σε όλο το νομό Κορινθίας. Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας δείχνει καρέ-καρέ το τελευταίο τους χτύπημα πριν συλληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο βίντεο φαίνονται τρεις άνδρες να καταφέρνουν να μπουν μέσα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο Λουτράκι από την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας με φακούς στα χέρια.

Ο συναγερμός χτυπάει και τρέχουν προς την εικόνα του Αγίου. Οι δύο δράστες έχουν εστιάσει την αγιογραφία και ο τρίτος βάζει στόχο το παγκάρι. Το σηκώνει, το μετακινεί από τη θέση του και το ρίχνει κάτω για να βρει τρόπο να βγάλει τα χρήματα από μέσα.

Ο ένας παίρνει φόρα και αρχίζει να κοπανάει το προστατευτικό τζάμι της εικόνας. Χτυπάει άλλες δύο φορές και καταφέρνουν να σπάσουν ένα μέρος και να πάρουν μέρος από τα τάματα των πιστών. Φεύγουν σαν κύριοι μετά από 38 δευτερόλεπτα.

Απανωτά χτυπήματα σε ναούς στην Κορινθία – 13 περιπτώσεις εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ

Τα χτυπήματα ληστών σε εκκλησίες στην περιοχή της Κορίνθου εδώ και ένα χρόνο είναι δεκάδες. Μέχρι τώρα έχουν μπει στο στόχαστρο περιοχές όπως η Περαχώρα, τα Πίσια, το Λουτράκι, η Κόρινθος και οι Άγιοι Θεοδώροι.
Λίγες μέρες νωρίτερα από την τελευταία τους διάρρηξη που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, μπήκανε και σε άλλο εκκλησάκι στην Κόρινθο.

«Ξηλώσανε από ένα μικρό παραθυράκι που είναι απ’ έξω στον ναό. Βγάλανε κάποια προστατευτικά καγκελάκια που ήταν επάνω, τα ξηλώσανε, τα πετάξανε σε ένα χωράφι μέσα που είναι από κάτω εκεί δίπλα στον ναό και από εκεί, από ένα πολύ στενό χώρο περάσανε μέσα. Το ανοίξανε το παγκάρι, τα σπάσανε όλα», είπε ο ιερέας.

Η ιστορία αυτή φαίνεται πως κρατάει χρόνια. Δεκέμβριο του 2014 δράστες μπαίνουν μέσα σε ιερό ναό και μάλιστα προσεύχονται στην εικόνα της Παναγίας.

Οι Αρχές εξιχνίασαν 13 περιπτώσεις κλοπών σε ιερούς Ναούς στην Κορινθία και ταυτοποίησαν τρεις Έλληνες. Οι δύο, ηλικίας 25 και 26 ετών έχουν συλληφθεί και ψάχνουν για τυχόν συνεργούς.
«Αυτοί ψάχνανε χρήματα να πάρουνε και ό,τι υπήρχαν στα τάματα ασημικά και τέτοια αυτά τα πράγματα να πάρουνε, τα ασημικά. Η ζημιά που κάνανε…Δεν αφήσαν τίποτα όρθιο, σπάσανε ότι βρίσκανε. Εγώ κάνω προσευχή γι’ αυτούς τους ανθρώπους, να μετανοήσουν και να βρούνε έλεος από τον Χριστό. Να μετανοήσουν και να βρούνε έλεος από τον Θεό, τίποτα άλλο. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα που κάνουν», πρόσθεσε ο ιερέας.

12.000€ είναι η λεία της σπείραςπου ξάφριζε ιερούς ναούς και επιπλέον στην κατοχή τους έχουν βρεθεί εικόνες αξίας και τάματα.
πηγη:parapolitika.gr

Σχετικές αναρτήσεις

556 πυροσβέστες από 12 χώρες θα βρίσκονται το καλοκαίρι προτοποθετημένοι σε χώρες , όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία

lazaros lazaros

Τσιτσιπάς: Έχασε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη

lazaros lazaros

Όλο το σχέδιο της ONEX για τα δύο ναυπηγεία Νεωρίου και Ελευσίνας

lazaros lazaros