Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

ΜΑΡΊΝΕΣΣήμερα οι προσφορές για την παραχώρηση του λιμένα Βόλου .Ποιοι είναι οι μνηστήρες

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για τον διαγωνισμό παραχώρησης του λιμένα Βόλου καθώς λήγει η προθεσμία για να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΒ.

Σήμερα η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως από τα 8 σχήματα θα έχουμε προσοφορές μέχρι και από επτά σχήματα. Η ένωση ΤΕΚΑΛ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ έχει ενημερώσει πως δεν θα προχωρήσει σε κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.

Αναλυτικά, τα υπόλοιπα σχήματα είναι τα παρακάτω:

Advance Properties O.O.D.,
Κοινοπραξία Goldair Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε.,
Κοινοπραξία Israel Shipyards Ltd – Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε.,
Mariner Capital Ltd,
QTerminals W.L.L.,
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και
Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του δημοσίου και του ΟΛΒ έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062. Το 2022 το λιμάνι παρουσίασε τζίρο 5,44 εκατ.ευρώ αυξημένος κατά 3,48% σε σχέση με το 2021 με κέρδη προς φόρων που έφτασαν τα 716 χιλιάδες ευρώ.

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την “Deloitte Business Solutions S.A.” και την “Euroconsultants S.A.” ως χρηματοοικονομικούς του συμβούλους, την “Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρία” ως νομικό του σύμβουλο και την “Doxiadis Associates” ως τεχνικό του σύμβουλο αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία και τη συναλλαγή.

Στους μελλοντικούς στόχους του λιμένα είναι η σιδηροδρομική του σύνδεση με το εθνικό δίκτυο, η περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας αλλά και της ακτοπλοϊας ενώ η εμπορευματική του κίνηση μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω και λόγω της δυναμικής ΒΙΠΕ που βρίσκεται στην περιοχή. Είναι από τα πολύ σημαντικά περιφερειακά λιμάνια της χώρας και εξυπηρετεί στο σύνολο του την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.

 

πηγη:https:Ypodomes.com

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ερντογάν υπέγραψε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

lazaros lazaros

Νέα Επίδαυρος: Αναστήλωση του βυζαντινού κάστρου.

lazaros lazaros

Καμπανάκι ECDC για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού: Να ενισχυθούν επείγοντα και ΜΕΘ

lazaros lazaros