Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣ

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Συγγνώμη στους γονείς παιδιών στη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία

Στη διάρκεια ακρόασης της αμερικανικής Γερουσίας για τις επιπτώσεις των social media στους ανηλίκους, ο επικεφαλής της Meta Platforms Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη από τους οργισμένους γονείς που τον γιούχαραν.

«Κανείς δεν θα έπρεπε να περνά αυτά που έκαναν τις οικογένειές σας να υποφέρουν» είπε ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος πάντως δεν παραδέχτηκε ότι οι πλατφόρμες της εταιρείας του –Facebook και Instagram– βλάπτουν τα παιδιά.

Ο Ζάκερμπεργκ και τα αφεντικά του TikTok, της Snap, του X και του Discord απαντούσαν σε ερωτήσεις για σχεδόν τρεις ώρες την Τετάρτη, με τους γονείς παιδιών να στέκονται πίσω τους και να τους αποδοκιμάζουν.

Με την έναρξη της συνεδρίασης προβλήθηκε βίντεο με παιδιά που μιλούσαν για το μπούλινγκ που δέχτηκαν στα social media.  Γερουσιαστές διηγήθηκαν ιστορίες ανηλίκων που αυτοκτόνησαν αφότου έπεσαν θύματα εκβιασμού για ερωτικές εικόνες, αναφέρει το Reuters.

Η ακρόαση έρχεται ενόψει των νομοθετικών ρυθμίσεων που ετοιμάζει το Κογκρέσο προκειμένου να καταστήσει τις διαδικτυακές πλατφόρμες υπόλογες για το ακατάλληλο υλικό που αναρτούν οι χρήστες τους.

Ο Ζάκεμπεργκ και ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok Σόου Ζι Τσιου δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη συνάντηση, όμως οι επικεφαλής του Snap και του X αρχικά αρνήθηκαν και τελικά υποχρεώθηκαν να παραστούν με κλήτευση, αναφέρει το BBC.

«θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε» είπε ο Ζάκερμπεργκ για την ασφάλεια των παιδιών online (Reuters)

Το TikTok και οι Κινέζοι

Αν και η ακρόαση είχε θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση, στη διάρκεια της συζήτησης ήρθαν και άλλα θέματα.

Ο γερουσιαστής Τομ Κότον για παράδειγμα ρώτησε τον Τσιου αν ανήκε ποτέ στο Κινεζικό Κομουνιστικό Κόμμα.

«Κύριε γερουσιαστά, είμαι από τη Σιγκαπούρη. Όχι» απάντησε ο επικεφαλής του TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική ByteDance.

Ο Κότον επέμεινε ρωτώντας «Είχατε ποτέ σχέσεις ή επαφές με το Κινεζικό Κομουνιστικό Κόμμα;»

«Όχι, κύριε γερουσιαστά. Και πάλι, είμαι από τη Σιγκαπούρη» απάντησε ξανά ο Τσιου.

O διευθύνων σύμβουλος του TikTok Σόου Τσι Τσιού έδειξε να εκπλήσσεται από κάποιες ερωτήσεις (Reuters)

Η στάση των γερουσιαστών ήταν ιδιαίτερα επιθετική με τον Ζάκερμπεργκ. «Θα θέλατε τώρα να απολογηθείτε στα θύματα του προϊόντος σας;» είπε ο γερουσιαστής Τζος Χόλεϊ, υπενθυμίζοντας ότι η ακρόαση μεταδιδόταν ζωντανά στην τηλεόραση.

Ο Ζάκερμπεργκ σηκώθηκε να κοιτάξει τις οικογένειες. «Λυπάμαι για όσα περάσατε όλοι σας. Κανείς δεν θα έπρεπε να περνά αυτά που έκαναν τις οικογένειές σας να υποφέρουν και γιατί επενδύουμε τόσα πολλά και θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε σε επίπεδο βιομηχανίας για να διασφαλίσουνε ότι κανείς δεν θα περνά όσα υπέφεραν οι οικογένειές σας» είπε.

Πριν από την ακρόαση, η Meta είχε ανακοινώσει νέα μέτρα ασφάλειας, τα οποία μεταξύ άλλων εμποδίζουν ως προεπιλογή την αποστολή μηνυμάτων σε παιδιά από αγνώστους.

πηγη:ingr

Σχετικές αναρτήσεις

Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

lazaros lazaros

Οικουμενικό Πατριαρχείο για ομόφυλα: Μία μόνο η αποδεκτή μορφή γάμου

lazaros lazaros

Σούπερ μάρκετ: «No farmers, no food»… δοκιμάζουν την επάρκεια στα ράφια

lazaros lazaros