Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Μασκ: Ο πρώτος ασθενής της Neuralink είναι σε θέση να ελέγχει ποντίκι υπολογιστή μέσω του εγκεφάλου του.

Ο πρώτος ασθενής που έλαβε εμφύτευμα (τσιπ) στον εγκέφαλο από τη Neuralink φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως και είναι σε θέση να ελέγχει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας «μόνο τη σκέψη του», δήλωσε αργά τη Δευτέρα ο ιδρυτής της εταιρείας Ίλον Μασκ.

«Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως,  χωρίς να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις που να γνωρίζουμε. Ο ασθενής είναι σε θέση να μετακινεί ένα ποντίκι στην οθόνη μόνο με τη σκέψη», δήλωσε ο Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο ιδρυτής της SpaceX και της νεοσύστατης Neuralink δήλωσε ότι η εταιρεία προσπαθεί τώρα να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερα «κλικ» από τον ασθενή.

Η Neuralink εμφύτευσε με επιτυχία το πρώτο της τσιπ σε ασθενή τον περασμένο μήνα, αφού έλαβε τη σχετική έγκριση τον Σεπτέμβριο.

Η κλινική δοκιμή της εταιρείας λειτουργεί με τη ρομποτικά εμφυτευμένη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή που ελέγχει την πρόθεση για κίνηση, δήλωσε η Neuralink, προσθέτοντας ότι ο αρχικός στόχος είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι να ελέγχουν έναν κέρσορα υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την κίνηση.

Ο Μασκ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink, λέγοντας ότι θα διευκολύνει την ταχεία χειρουργική τοποθέτηση των συσκευών τσιπ της για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, του αυτισμού, της κατάθλιψης ή της σχιζοφρένειας.

Η Neuralink, η οποία αποτιμήθηκε πέρυσι σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες εκκλήσεις για έλεγχο όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας της.

πηγη:lliberalgr

Σχετικές αναρτήσεις

Coldplay: Ευχαρίστησαν το ελληνικό κοινό κι επανέρχονται για τη δεύτερη συναυλία στο ΟΑΚΑ – 120 λεπτά «Music of the Spheres»

lazaros lazaros

Μασκ: Τελειώνει η τύχη του – Αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία;

lazaros lazaros

Λειψοί – Το νησί της Καλυψούς πρώτο στις προτιμήσεις των Ιταλών – Το βίντεο που το αποθεώνει

lazaros lazaros