Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Meet Sophia the Robot International Conference στη Ναύπακτο: Έρχεται το 1ο ανδροειδές στον κόσμο με διαβατήριο (pics + vid)

Το 1ο ανδροειδές στον κόσμο με διαβατήριο, Sophia the Robot,επισκέπτεται την πόλη της Ναυπάκτου και συμμετέχει σε ένα μοναδικό για την ανθρωπότητα discussion panel, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Με θέμα Artificial Intelligence & Ethics, το ανθρωποειδές ρομπότ Sophia, έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη από εταιρείες τεχνολογίας και καινοτομίας, με εκπροσώπους θρησκευτικών ομολογιών από 6 κράτη, ακαδημαϊκούς και επιστημονικό προσωπικό από την Ελλάδα, προκειμένου να αναλύσουν από κοινού σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Παράλληλα, θα διερευνήσουν την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους.

Η Τεχνο-ηθική αποτελεί κλάδο της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και έρευνας, με κύριο αντικείμενο τη σχέση μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και των αξιών της σύγχρονης κοινωνίας.

Το Meet Sophia Conference είναι ένα γεγονός που συγκλίνει τις πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης. με τις αξίες του Ελληνικού πολιτισμού και την Ηθική μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις, με στόχο τη διερεύνηση των πιθανών επιπτώσεων της τεχνολογίας στην κοινωνία αλλά και την βέλτιστη χρήση της προς όφελός της.

Θα φιλοξενηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ναυπάκτου, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην περιοχή της Σκάλας Ναυπακτίας. Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί παρουσία 150 καλεσμένων, ενώ δεν θα υπάρξει πρόσβαση στο ευρύ κοινό.

Η Sophia είναι ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την εταιρεία anson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ ενώ τα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorious Network.

Ενεργοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2016 και έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα μέσα Μαρτίου το 2016.

Έχει συναντηθεί με ηγέτες κρατών,σημαντικές προσωπικότητες και έχει δώσει επίσης συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη.

Μάθετε περισσότερα:www.meetsophia.gr

πηγη:newmoney

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σε ένα βίντεο, διάρκειας σχεδόν δέκα λεπτών, η γαλλική «L’ Express» παρουσιάζει το κινηματογραφικό σενάριο ενός πολέμου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

lazaros lazaros

Βανίτα Σωφρόνη.Επιτυχημένη με πολύ κόσμο η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτα της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Μαραθώνος.

lazaros lazaros

Τελικός Κυπέλλου: Η Φραπάρ δεν βγήκε ξανά από τα αποδυτήρια και αναφέρει ότι παίκτης του Αρη προσπάθησε να τη χτυπήσει

lazaros lazaros