Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Μεγάλες οι ζημιές που προκάλεσε σε σκάφη στην Σκόπελο το Superstar-Τι δηλώνει ο πλοίαρχος

Μεγάλες ζημιές σε δεμένα σκάφη στο λιμάνι της Σκοπέλου προκάλεσε το πλοίο της γραμμής. Η είσοδος στο λιμάνι του Superstar προκάλεσε πανικό και δεν είναι η πρώτη φορά.

Οι ιδιοκτήτες ζητούν την παρέμβαση του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, ενώ θα ζητηθούν και ευθύνες από την εταιρεία για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Τι δηλώνει ο καπετάνιος του Superstar κ. Στέλιος Καρβέλης 

Σε  καμιά περίπτωση δεν είχαμε και έχουμε πρόθεση να προκαλέσουμε αναστάτωση στους ιδιοκτήτες των σκαφών, κίνδυνο καταστροφών, αλλά και να θέσουμε σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, καθώς επίσης να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του λιμένα γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι κατά την διάρκεια των κατάπλων μας και των απόπλων μας μέχρι στιγμής (και καθ’ όλη την διάρκεια της πλοιαρχίας μου με προσεγγίσεις καθημερινές στον Λιμένα και με άλλο πλοίο της εταιρείας μου) δεν έχει αναφερθεί κάποιο περαιτέρω παρόμοιο περιστατικό αφού λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε πρόκληση προβλημάτων κατά τους κατάπλους μας και απόπλους μας.

Σχετικά με την ταχύτητα του πλοίου κατά την είσοδο στον Λιμένα αυτή εξαρτάται πάντοτε από μεταβλητούς παράγοντες οι οποίοι έχουν να κάνουν με την ένταση και διεύθυνση ανέμου, κυματισμός, θαλάσσιαρεύματα, (διεύθυνση και ένταση τους) , ευστάθεια και διαγωγή πλοίου, το βάθος της θάλασσας πρίν την είσοδο στον Λιμένα κατά την είσοδο και στον χώρο της λιμενολεκάνης όπου το πλοίο θα κάνει χειρισμούς για την πρόσδεση του (Πρυμνοδέτηση στο συγκεκριμένο λιμάνι) καθώς επίσης και η κίνηση διαφόρων σκαφών εντός της λιμενολεκάνης κατά την ώρα χειρισμών.

Επίσης να προσθέσω η ταχύτητα εισόδου με κυματισμό από τον ΒΔ έως και ΒΑ άνεμο δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 7 κόμβων λόγω του ότι κλείνει η είσοδος στο λιμένα όταν υπάρχουν ιστιοφόρα/θαλαμηγοί από τον πράσινο φανό έως και τη μέση της προβλήτας και κάνει δύσκολη την προσέγγιση λόγω και των αβαθών που υπάρχουν αριστερά (squat) και είναι η ταχύτητα εισόδου αυτή η ελάχιστη πηδαλιούχισημη κατά την είσοδο του πλοίου στην λιμενολεκάνη. Ο κυματισμός που έχει δημιουργηθεί δεν είναι από τα απόνερα του πλοίου αλλά λόγο του ανέμου (ΒΒΑ η ΒΔ η ΒΒΔ) και του υψηλού αποθαλάσσιου κυματισμού έτσι ώστε γυρίζοντας το πλοίο στο ακρομόλιο (πράσινο φανό) με πορεία 270˚προσπίπτει ο κυματισμός του καιρού στην πλευρά του πλοίου και το ακολουθεί μέχρι την λιμενολεκάνη με αποτέλεσμα τον υψηλό κυματισμό εντός αυτής.

Κλείνοντας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το όποιο πρόβλημα προέκυψε δεν ήταν σε καμία περίπτωση επιτηδευμένο και εκ προθέσεως αλλά λόγο της ιδιαίτερης συγκυρίας του καιρού που επικρατούσε (άλλωστε δεν έχουν παρατηρηθεί αναφορές σε ημερομηνίες όπου οι καιρικές συνθήκες είναι μέχρι 4BF Βόρειοι άνεμοι).
gegonota news

Σχετικές αναρτήσεις

Σεισμός 5,2 βαθμών στην Μαλάτια της Ανατολικής Τουρκίας

lazaros lazaros

Xωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κερατέα – Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

lazaros lazaros

Έλληνας περιγράφει την ζωή στο Τόκιο και μάς καθοδηγεί σε ένα ταξίδι που τα έχει όλα

lazaros lazaros