Ανατολική Αττική
Ροή ειδήσεων

Μπλακ άουτ στα Νότια Προάστια μετά από έκρηξη υποσταθμού

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 02:00 το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας και πολλές περιοχές σε βόρεια και νότια προάστια έμειναν χωρίς ρεύμα. Από τη διακοπή επηρεάστηκε η λειτουργία του Μετρό, στο οποίο τέθηκε εκτός λειτουργίας το τμήμα της γραμμής 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό. Επίσης, προβληματική ήταν η κυκλοφορία του Τραμ και των τρόλεϊ. Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις από διάφορες περιοχές της Αττικής για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ προβλήματα προέκυψαν και στους δρόμους της Αθήνας, καθώς πάρα πολλά φανάρια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Η βλάβη σε ό, τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 05:00 το απόγευμα, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του «ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί».

Σταθάκης: Το σύστημα λειτούργησε άμεσα

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, το βραχυκύκλωμα προκλήθηκε από πτώση αγωγού της Γραμμής Μεταφοράς του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης. Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροφοδότηση προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

«Αμέσως ξεκίνησαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 16:20 σε ό,τι αφορά στο δίκτυο μεταφοράς. Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς προχώρησε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του «για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του ανθρωπίνου δυναμικού του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ».

ΑΔΜΗΕ: Σπάνιο συμβάν η έκρηξη σε διακόπτη του δικτύου διανομής

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, η έκρηξη σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης αποτελεί εξαιρετικά σπάνιο συμβάν, ωστόσο η άμεση αντίδραση του Διαχειριστή είχε ως αποτέλεσμα να αποκατασταθούν «στις 16.20 όλα τα φορτία με τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς τροφοδοτεί το Δίκτυο Διανομής».

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αναφέρει ακόμη πως με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ επηρεάστηκαν οι Υποσταθμοί Διανομής: Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Φάληρο, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη.

Ο ΑΔΜΗΕ, ζητεί συγνώμη από τους καταναλωτές για την ταλαιπωρία κι επισημαίνει πως τα αποτελέσματα της εν εξελίξει έρευνας για τα ακριβή αίτια του συμβάντος αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

«Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών του, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι οι διακοπές ρεύματος στην Αττική οφείλονται σε πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, γεγονός που είχε ως άμεσο να προκληθεί βραχυκύκλωμα.

Το σύστημα προστασίας λειτούργησε άμεσα, θέτοντας εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό 150 ΚV του ΚΥΤ. Ως συνέπεια διακόπηκε η τροφοδότηση των αναχωρήσεων μέσης τάσης από το ΚΥΤ προς τα δίκτυα διανομής σε διάφορες περιοχές της Αττικής Η ακριβής αιτία που οδήγησε στην πτώση του αγωγού στους ζυγούς αποτελεί αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας.

Κατά τη στιγμή της βλάβης στις 14.12, το φορτίο που διακινείτο στο Σύστημα Μεταφοράς στην περιοχή της Αττικής ήταν της τάξης των 2000 MW και προκλήθηκε απώλεια της τάξης του ενός τρίτου της ισχύος αυτής. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ οι Υποσταθμοί Διανομής που επηρεάστηκαν ήταν οι ακόλουθοι Νέα Σμύρνη,Καλλιθέα, Φάληρο,Ελληνικό, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Αριστείδου, Βριλήσσια, Μαρούσι και Παλλήνη.

Η αντίδραση του ΑΔΜΗΕ με βάση τις εσωτερικές του διαδικασίες ήταν άμεση. Συγκεκριμένα, συνεργεία από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και από τις Υπηρεσίες Συντήρησης του Συστήματος αναχώρησαν άμεσα από τη βάση τους προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη το ταχύτερο δυνατό. Στις 16.20, είχαν αποκατασταθεί όλα τα φορτία με τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς τροφοδοτεί το Δίκτυο Διανομής.

Το σημερινό συμβάν που προκάλεσε σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής ήταν εξαιρετικά σπάνιο με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Διαχειριστή.

Ο ΑΔΜΗΕ ζητά και πάλι συγγνώμη από τους κατοίκους της Αττικής για την ταλαιπωρία τους».

Σχετικές αναρτήσεις

Ανθούλα Σουπιάδου Βαμβουρέλλη. Τρεις γενιές και ο ξεριζωμός του 1922 αρχίζει μέσα από τις σελίδες του τρίτου καινούριου μου βιβλίου , με τίτλο 1922 ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ

lazaros lazaros

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε ξεκινά σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

lazaros lazaros

Κύπρος: Ξεπέρασαν τις 2.500 οι αφίξεις Ισραηλινών και συνεχίζουν να αυξάνονται

lazaros lazaros