Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Δένδιας από Ερυθρά Θάλασσα: Μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της «Ύδρας» την ελληνική σημαία

Τη φρεγάτα «Ύδρα», η οποία βρίσκεται εν πλω στην Ερυθρά θάλασσα επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικος Δενδιας

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Δένδιας, ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας «Ύδρα» Αντιπλοίαρχο Χρήστο Δρούγκα ΠΝ, για την αποστολή της.

Ο ΥΕΘΑ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνθηκε κατά την επίσκεψή του ενώ ευχαρίστησε το πλήρωμα του πλοίου.

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε «Με ιδιαίτερη τιμή βρέθηκα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ στην φρεγάτα «Ύδρα», που περιπολεί στον κόλπο του ‘Αντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου».

Ταυτόχρονα, ανάλογη ήταν και η επισήμανση του στο βιβλίο επισκεπτών της φρεγάτας όπου έγραψε «Με ιδιαίτερη τιμή βρίσκομαι στην «ΥΔΡΑ», στον κόλπο του ‘Αντεν, τη στιγμή που επιχειρεί προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου. Καλή επιτυχία».

Η ανάρτηση Νίκου Δένδια

https://x.com/nikosdendias/status/1767193993656385625?s=46&t=sUwn3CZGRyVePRULvVL4CA

Απευθυνόμενος στο πλήρωμα της Φρεγάτας «Ύδρα», ο κ. Δένδιας ανέφερε: 

«Πριν λίγες εβδομάδες είχα την χαρά και την τιμή να έρθω στη Σαλαμίνα και να σας χαιρετήσω πριν φύγετε. Σας είχα πει τότε ότι θα έρθω και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ήρθα σήμερα λοιπόν εδώ, κατ’ αρχήν για να δω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείτε και να σας επαναλάβω ότι είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Διατύπωσα ήδη στον Κυβερνήτη τα συγχαρητήρια μου .

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία.

Και να σας πω επίσης ότι για εμένα ήταν μεγάλη περηφάνεια που κοίταξα στον ιστό της «Ύδρας» την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν.

Θα ήθελα από την καρδιά μου να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή τύχη και ό,τι καλό. Τα συγχαρητήριά μου κύριε Κυβερνήτα, να είστε πάντα καλά και γεροί».

Οι δηλώσεις ΥΕΘΑ

Ο υπουργός συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παίρνει μέρος στην επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES, για αντιμετώπιση των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία.

πηγη:naftemporiki

 

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτίναξη 90% στις εξαγωγές λαδιού, διψήφια άνοδος για τρόφιμα-ποτά

lazaros lazaros

Ελλάδα – Τουρκία: Ο στόχος για εμπόριο 10 δισ. και οι σοβαρές δυσκολίες

lazaros lazaros

Καύσωνας: Στα ύψη οι θερμοκρασίες στην Αθήνα – Θερμική κάμερα κατέγραψε 96,2 βαθμούς στην Ομόνοια

lazaros lazaros