Ανατολική Αττική
ΚΟΣΜΟΣΡοή ειδήσεων

Νέες κυρώσεις στους κλάδους χρυσού-πετρελαίου της Ρωσίας επιβάλλει η Βρετανία

Η Βρετανία επέβαλε σήμερα κυρώσεις σε 29 πρόσωπα και οντότητες στους ρωσικούς κλάδους χρυσού και πετρελαίου, καθώς στοχοποιεί τα οικονομικά του Κρεμλίνου που στηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Στα πρόσωπα και τις οντότητες σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνονται ένα δίκτυο που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που σύμφωνα με τη Βρετανία ευθύνεται για τη διοχέτευση στη Ρωσία εσόδων από τον χρυσό που ξεπερνούν τα 300 εκατ. δολάρια.

Η Βρετανία επέβαλε επίσης κυρώσεις στους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού της Ρωσίας, την Nord Gold Plc και τη Highland Gold Mining Ltd, καθώς και στους ολιγάρχες Βλάντισλαβ Σβίμπλοφ και Κονσταντίν Στρουκόφ.

«Οι σημερινές κυρώσεις θα πλήξουν εκείνους που έχουν προσφέρει αρωγή στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν βοηθώντας τον να περιορίσει τον αντίκτυπο των κυρώσεών μας στον ρωσικό χρυσό και το ρωσικό πετρέλαιο –δύο κρίσιμης σημασίας πηγές εσόδων για τη ρωσική πολεμική μηχανή», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Το Λονδίνο επέβαλε επίσης κυρώσεις στην εταιρία ενεργειακών συναλλαγών Paramount Energy & Commodities DMCC, λέγοντας ότι η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε την ασαφή ιδιοκτησιακή της δομή για να αμβλύνει τον αντίκτυπο από τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο.

Τα τελευταία αυτά μέτρα έχουν στόχο να εμποδίσουν πρόσωπα και οντότητες από το να βοηθήσουν τη Ρωσία να αποφύγει τον αντίκτυπο των διεθνών κυρώσεων, σύμφωνα με το Λονδίνο.

πηγη:euro2day

Σχετικές αναρτήσεις

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύγκρουσης: Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στη Μέση Ανατολή – Το Ιράν έτοιμο να επιτεθεί στο Ισραήλ

lazaros lazaros

ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ. ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2023.

lazaros lazaros

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστούς πίνακες Πικάσο και Τσαρούχη

lazaros lazaros