Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο πιο εντυπωσιακός σταθμός Μετρό στην Ελλάδα ολοκληρώνεται -Δείτε πώς θα είναι

Το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα της πόλης θα αναδεικνύει ο σταθμός Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αποτελεί τον ομορφότερο σταθμό Μετρό στη χώρα.

Αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, θα παραδοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, μέσα στο 2024.

Μία από τις εκκρεμότητες για τα εγκαίνια λειτουργίας του πολύπαθου αυτού έργου, το οποίο θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, είναι η ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου, για τον οποίο, μετά την αποκάλυψη σημαντικών αρχαιοτήτων,ξέσπασε διαμάχη για την ορθή διαχείρισή τους, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι εργασίες

Τελικά υιοθετήθηκε η λύση της απόσπασης και επανατοπέθέτησης των αρχαιοτήτων,μια διαδικασία η οποία προχωράει και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία γνωστοποίησε ότι από την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Αυτές θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες, μέχρι περίπου τα μέσα Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο νότιο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την Ερμού έως τη συμβολή της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία του νότιου κλάδου της Βενιζέλου θα αποκαθίσταται μέσω των οδών Ερμού και Αγίας Σοφίας

.Σταθμός Βενιζέλου: Ο πιο εντυπωσιακός στην Ελλάδα

Η έκταση του Σταθμού Βενιζέλου είναι 1.260 τ.μ. όμως η αρχαιολογική έρευνα κάλυψε τουλάχιστον 3.500 τ.μ. Αποκαλύφθηκε η ιδρυτική φάση της πόλης του Κασσάνδρου, η οποία αναπτύχθηκε σύμφωνα με το Ιπποδάμειο σύστημα, στους ίδιους οδικούς άξονες, με μικρές μετατοπίσεις.

Αποκαλύφθηκαν, ακόμα, τα στρώματα της ελληνιστικής και ρωμαϊκής κεντρικής οδού, η οποία στα νότια πλαισιωνόταν με την πεσσοστήρικτη στοά, που εξασφάλιζε την πρόσβαση προς την οικοδομική νησίδα.

Ο Σταθμός «Βενιζέλου» είναι ο τρίτος από τα βορειοδυτικά σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης και αναμένεται να εξυπηρετεί 65.000 επιβάτες ημερησίως.

Σε βίντεο που είχε δημοσιεύσει πριν από λίγα χρόνια η Ελληνικό Μετρό (σ.σ. δείτε το παραπάνω) μπορούμε να πάρουμε μία γεύση για το πώς θα είναι η τελική μορφή του Σταθμού «Βενιζέλου» μόλις αυτός παραδοθεί στο επιβατικό κοινό.

Όπως είναι αντιληπτό, φέρει σύγχρονη αρχιτεκτονική σχεδίαση η οποία «παντρεύεται» αρμονικά με τις αρχαιότητες που επιτρέπουν στο επιβατικό κοινό να περιηγηθεί νοερά στο πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Θεσσαλονίκης. carandmotor.gr

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Όλοι θα πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Από τον καναπέ η την καφετέρια δεν γίνεται τίποτα.

lazaros lazaros

Κυριακή στις 27.8.2023 και ώρα 20.15 στον ΠΡΟΒΆΛΙΝΘΟ, στην εκκλησία των Αγ.Αποστόλων θα τελεστεί εσπερεινός για τον Αγ. Φανούριο.

lazaros lazaros

Π.Αττικής.Ημερίδα με θέμα: «Εξερευνώντας την επιχειρηματικότητα στο Δήμο Διονύσου»

lazaros lazaros