Ανατολική Αττική
ΕΛΛΑΔΑΡοή ειδήσεων

Ομπρέλες και Ξαπλώστρες μέσα από τη Θάλασσα Ξηλώθηκαν στη Ρόδο.

Μετά από έλεγχο κλιμακίου στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου, απομακρύνονται άμεσα οι αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχε γίνει η καταγγελία για σερβιτόρο να παραδίδει παραγγελία σχεδόν… κολυμπώντας, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο αλλά και την αντίδραση του τότε υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκηςδήλωσε: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους.Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα.

Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Paralia Agia Marina Rodos
Η παραλία Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο | ΑΠΕ-ΜΠΕ READER

Σχετικές αναρτήσεις

Φλώρινα: Βρέθηκαν αρκουδάκια σε εγκαταλελειμμένο σπίτι – Οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον υπεύθυνο του Αρκτούρου

lazaros lazaros

Παρουσίαση της πρότασης της ΚΕΔΕ για την ολιστική διαχείριση των υδάτων στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

lazaros lazaros

Σαουδική Αραβία: Πότε θα είναι έτοιμος ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο.

lazaros lazaros