Ανατολική Αττική
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΚΑΙΡΟΣΡοή ειδήσεων

Π.Αττικής.Μεγάλη Τακτική Άσκηση Πεδίου για Δασική Πυρκαγιά Διεξήχθη στην Περιοχή Κούτσι Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού.

Τη μεγάλη τακτική άσκηση πεδίου για δασική πυρκαγιά με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ» που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας παρακολούθησε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη μαζί με τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργο Ντασιώτη.

Παρέστησαν επίσης οι:

Αντιδήμαρχοι Δήμου Ωρωπού Γιάννης Δήμας, Γιάννης Βλάχος και Άγγελος Καλύβας, ο Δασάρχης Καπανδριτίου Διονύσης Σωτηρόπουλος, ο Διοικητής της Δομής Μεταναστών Μαλακάσας Χαράλαμπος Χρήστου, ο Δ/κτης του Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού Κώστας Μακρής, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων Επιπυραγός Αλέξανδρος Βλαχογιάννης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μαλακάσας Σταμάτης Κόης και ο Ειδικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ωρωπού Γιάννης Μονιάκης.


Σκοπός της άσκησης ήταν η κατά το δυνατόν ρεαλιστικότερη διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του.

Παράλληλα δοκιμάστηκε η διαλειτουργικότητα των φορέων στις διαδικασίες διαχείρισης των μέσων τους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, με έμφαση στην προστασία του πληθυσμού.

Για τις ανάγκες της άσκησης συμμετείχαν οχήματα και προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος από την ΠΕ.Π.Υ.Δ. Στερεάς Ελλάδας και τη ΠΕ.Π.Υ.Δ. Αττικής τις οποίες συντόνιζε ο διοικητής ΠΕ.Π.Υ.Δ. Στερεάς Ελλάδας Σίμος Αποστόλου σε συνεργασία της περιφέρειας και Π.Υ. Οινοφύτων που δραστηριοποιείται στον τομέα του Δήμου Ωρωπού.


Μετά το πέρας της άσκησης αποτυπώθηκε το θετικό αποτέλεσμα της, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του υψηλού βαθμού συμμετοχής οργανώσεων και προσωπικού, αφού σημειώνεται ότι συμμετείχαν όλες οι εθελοντικές οργανώσεις που εδρεύουν στον Δήμο Ωρωπού (ΕΣΔΩ, ΕΘΕΚΑΠ, Νέας Πολιτείας, Μηλεσίου, ΣΕΑΔ, ΜΑΚΙΠ), οι οποίες έδρασαν με σοβαρότητα δείχνοντας γνώση του αντικειμένου που είχαν να διαχειριστούν.

Αναφερόμενη στην άσκηση, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη σημείωσε:

«Η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων τις κρίσιμες ώρες μιας πυρκαγιάς βασίζεται στην έγκαιρη προετοιμασία και στην ενδελεχή οργάνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθήσαμε εδώ, στην περιοχή ΚούτσιΜαλακάσας του Δήμου Ωρωπού, την άσκηση πεδίου δασικής πυρκαγιάς “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ, και διαπιστώσαμε το άριστο επίπεδο συνεργασίας των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών μας.


Τους συγχαίρω όλους για το αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς τους.

Υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά,η ,η πολιτική προστασία έχει τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα, αφού τόσο η ασφάλεια των συμπολιτών μας, όσο και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν κεντρικό πυλώνα του στρατηγικού σχεδιασμού μας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία περιστατικά πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του επερχόμενου -δύσκολου σύμφωνα με τις προβλέψεις- καλοκαιριού, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην πρόληψη και στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία με στόχο

«Μία Αττική ασφαλή για όλους!»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βασιλική Καβαλλάρη Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

https://www.patt.gov.gr/

Σχετικές αναρτήσεις

Kατολίσθηση στη Θηρασιά Σαντορίνης – O Ε. Λέκκας στο ΕΡΤΝews για τα αίτια του φαινομένου.

lazaros lazaros

Σήμερα στις 19:00 μ.μ Ξενοδοχείο Αύρα

lazaros lazaros

Συνάντηση εργασίας της Δημάρχου Διονύσου, κας. Κ. Μαϊχόσογλου με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο,

lazaros lazaros