Ανατολική Αττική
ΔιάφοραΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πασινιάν: «Η Αρμενία είναι έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν ως το τέλος του έτους»

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε σήμερα ότι η Αρμενία είναι έτοιμη να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν έως το τέλος του έτους και θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Αζέρων υπηκόων στο έδαφος της, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως πιστεύει ότι μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν είναι δυνατή εάν οι δύο πλευρές επιδείξουν καλή θέληση, υποβαθμίζοντας τις δυσκολίες επίτευξης μιας συμφωνίας για τα κοινά τους σύνορα.

Το Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο μήνα εξαπέλυσε αστραπιαία επίθεση για να θέσει υπό τον έλεγχο του την αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία ήταν υπό την διακυβέρνηση των Αρμενίων με την υποστήριξη της Αρμενίας για τρεις δεκαετίες. Οι περισσότεροι από τους 120.000 Αρμένιους του Καραμπάχ κατέφυγαν στην Αρμενία.

Aπό την μεριά του, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε ότι το θέμα της σύγκρουσης του Καραμπάχ έχει οριστικά κλείσει.

«Το θέμα της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει διευθετηθεί οριστικά», είπε σε συνάντηση με εκπροσώπους από την περιοχή Φουζούλι στο Καραμπάχ.
Πηγη:OnAlert.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ελάφι κατέβηκε από τις φλόγες της Πάρνηθας.

lazaros lazaros

Α.Ο. Τριγλία Ραφήνας Παλαίμαχοι – Παλαίμαχοι Απόλλωνα Σμύρνης!

lazaros lazaros

Εξομολόγηση: «Η νύχτα που με φλέρταρε η Μαρία Κάλλας»

lazaros lazaros