Ανατολική Αττική
ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΙΑΤΡΙΚΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡοή ειδήσεων

Πέθανε ο Θόδωρος Καρατζάς. Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ.

Το ελληνικό μπάσκετ και η Κ.Α.Ε. Κολοσσός πενθούν… “Έφυγε” από τη ζωή ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Θεόδωρος Καρατζάς, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Θεόδωρος Καρατζάς, που είχε διατελέσει πρώτος πρόεδρος του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια του, αλλά και την Κ.Α.Ε. Κολοσσός. Η 30η Μαΐου είναι μία μέρα πένθους για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Θόδωρος Καρατζάς, ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με το επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα, έφυγε από την ζωή.

Ο Θόδωρος Καρατζάς σημάδεψε την καλαθοσφαίριση στην χώρα μας, αφού υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (που το 1997 μετονομάστηκε σε ΕΣΑΚΕ) στα πρώτα βήματα του επαγγελματικού μπάσκετ.
Υπό την προεδρία του – και με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι έντονο – το μπάσκετ γνώρισε τεράστια άνθιση, με τα έσοδα των ομάδων να εκτοξεύονται χάρη στην είσοδο της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του για τα 30 χρόνια του ΕΣΑΚΕ:

“Όταν ανέλαβε η ΕΣΑΚ το Πρωτάθλημα, η Α1 κόστιζε 60 εκατομμύρια δραχμές και μετά από μερικά χρόνια έφτασε τα 11 δις δραχμές (περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ).

Τα ίδια τα σωματεία διαπραγματεύτηκαν πολύ καλά το Πρωτάθλημα τους και φτάσαμε στο σημείο να παίρνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλες τις ευρωπαϊκές λίγκες.

Σε αυτό τον τομέα βοήθησε πολύ, επίσης, ο πρώτος γενικός γραμματέας της ΕΣΑΚ Φίλιππος Κότσης”.

Στον Θόδωρο Καρατζά μάλιστα έχει πιστωθεί η φράση ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο στην Ευρώπη την δεκαετία του 90′, για το οποίο είχε ως βασικό επιχείρημα τα μεγάλα ονόματα που αγωνιζόντουσαν στην τότε Α1 και τις συνεχόμενες επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο.

Σχετικές αναρτήσεις

Την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου με μουσική από τον συνθέτη, Δαμιανό Πάντα και τραγούδια με τις υπέροχες φωνές της Ερωφίλης και Αργυρώς Καπαρού. η συγγραφέας και κριτικογράφος Κατερίνα Παναγιωτοπούλου θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο “Διάψαλμα”.

lazaros lazaros

Δήλωση Γιώργου Σωφρόνη Σχετικά με την Παραίτηση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μπάμπη Γαλάνη

lazaros lazaros

Προετοιμάζονται οι ΗΠΑ για επιθέσεις «πληρεξούσιων» του Ιράν

lazaros lazaros